KaosPilot mødte fransk præsident

Jeg var så nervøs, siger hun

Den 23-årige studerende ved KaosPiloterne i Aarhus Saga Forsmark fik sig noget af en overraskelse forleden, da hun fik mulighed for at holde tale forog stille spørgrmål til den franske præsident af Nicolas Sarkozy.

- Jeg var så nervøs, at jeg ikke engang kan huske, hvad præsidenten svarede, siger hun.

- Det var først, da jeg blev briefet af arrangørerne på vej til Avignon, det gik op for mig, hvor stort det egentlig er. I Frankrig er det helt usædvanligt at en studerende får lov at stille præsidenten et spørgsmål, for de har et helt andet forhold til autoritet end vi har i Skandinavien, forklarer Saga Forsmark.

Hun havde skrevet en artikel og blev på den baggrund spurgt om hun ville stille præsident Nicolas Sarkozy et spørgsmål på det internationale møde Forum d'Avignon.

Forum d'Avignon er en tænketank, som sigter mod at styrke båndene mellem kultur, innovation og økonomi. Den franske kulturelite mødes årligt til denne begivenhed, hvor der også er inviteret nogle internationale aktører på kulturområdet, herunder KaosPiloterne fra Danmark. I år var KaosPiloterne ikke kun repræsenteret ved rektor Christer Windeløv-Lidzélius men også fem studerende, oplyses det i en pressemeddelelse.

- Vi var seks, der fik lov til at stille Sarkozy et spørgsmål. Vi blev placeret blandt publikum, så det så tilfældigt ud. Jeg var overrasket og selvfølgelig også stolt over at være blevet udvalgt, for de andre var højtprofilerede mennesker og så mig - en helt almindelig studerende. Jeg er glad for, at jeg fik tre minutter til at fortælle en så vigtig mand, hvad KaosPiloterne er, for det er vigtigt for mig, slutter den netop hjemvendte kaospilot, som nu er tilbage som praktikant hos Spotify i Sverige.

Det er stadig uvist, hvornår indslaget bliver sendt på fransk tv.