Kaos-kryds laves om: Politiet har skiftet mening

Et omstridt kryds ved Mindet i Aarhus skal nu formentlig laves om. Politiet har tidligere talt imod, men nu bakker de op

Det er ikke så lige til at finde rundt i krydset ved Mindet ved Dokk1 i Aarhus.

Det ved de mange bilister, der dagligt færdes i området, og nu er der udsigt til, at det omdiskuterede kryds bliver lavet om.

Rådmand for teknik og miljø Bünyamin Simsek (V) ønsker et T-kryds, hvor det fremover bliver muligt at køre lige igennem. Derudover skal man også – modsat i dag – kunne dreje til højre, når man kommer fra Dokk1.

VIDEO: Trafikken i krydset har længe været kaotisk. På videoen her kan man se, hvordan der flere gange er opstået farlige situationer. Videoen er fra maj 2018.

- Jeg håber og tror, at det her er den rigtige løsning. Men vi er jo ikke sikre på det, for det er et kompliceret kryds. Derfor vil vi gerne lave en et-årig prøveperiode og så evaluere efterfølgende, siger Bünyamin Simsek til TV2 ØSTJYLLAND.

Politiet har ændret holdning

Østjyllands Politi har tidligere haft betænkeligheder ved at lave netop et T-kryds, fordi trafikken risikerer at hobe sig op og blokere for Letbanen. Tidligere i år fortalte vi, at politiet i et notat til teknik- og miljøforvaltningen skrev således:

- På grund af ovenfor beskrevne problemer, er det politiets vurdering, at det ikke vil være forsvarligt at ”normalisere” krydset Europaplads/Mindet/Mindebroen. Det vil udgøre en væsentlig og betydningsfuld risiko at udforme krydset som et normalt T-kryds, således at det bliver mulighed for gennemkørsel i retning mod både by- og havnesiden.

GRAFIK: I videoen her kan du se, hvordan man skal køre i det nye kryds. Det bliver muligt at køre igennem og dreje til højre fra Dokk1 - bortset fra i myldretiden, hvor det er lukket.

Men nu har politiet ændret holdning. Det sker især, fordi den nye løsning indebærer hæve-/sænke-pæle, der gør, at det nye T-kryds ikke er åbent i myldretiden.

quote Vi tror, at trafikanterne bedre kan finde ud af det her, end den løsning, der har været indtil nu.

Jesper Bøjgaard Madsen, politiinspektør, Østjyllands Politi

- Vi tror, at trafikanterne bedre kan finde ud af det her end den løsning, der har været indtil nu. Det har i hvert fald vist sig svært for trafikanterne at finde ud af, hvordan de skal forholde sig i det her kryds, og det tror vi på, at det her forslag kan ændre på, siger politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen til TV2 ØSTJYLLAND.

For at undgå, at der opstår kø hen over letbaneskinnerne eller ned ad Havnegade mod Europaplads, bliver strækningen mellem Mindet og Sydhavnsgade lukket i myldretiden kl. 6.30-9.30 og kl. 14.30-18.00 på hverdage.

VIDEO: Politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen forklarer, hvorfor politiet har ændret holdning.

Opbakning fra Socialdemokratiet

Forslaget skal i første omgang køre som et forsøg i et år, hvorefter det skal evalueres. Det får umiddelbart opbakning fra Socialdemokratiet, selvom udspillet fra Bünyamin Simsek skal kigges efter i sømmene for at se, om der er uklarheder. 

- Når man står og iagttager krydset i dag, er der bilister, der foretager noget, der er helt hen i vejret. Vi er villige til at se på det som et forsøg, og så må vi se, hvordan politiet evaluerer det, siger medlem af teknik og miljøudvalget Ango Winther (S) til TV2 ØSTJYLLAND.

Udspillet skal behandles på næste byrådsmøde i Aarhus Kommune.

VIDEO: Tidligere på året lavede vi et indslag om krydset ved Dokk1. Her var politiet imod en ændring af krydset - nu har de skiftet holdning. Videoen er fra maj 2018.
Smukfest

play Ordfører kalder kritik urimelig: Smukfest holder fast

COVID-19 corona test forum horsens

Østjysk kommune har højeste incidens i Danmark

Simon Grimstrup

Mulig ny verdensrekord: Løb i mere end ti timer op og ned ad Silkeborg-bakke

20210515-110842-L-1920x2751we

Dagens konfirmand kom tidligt i kongelig lære

Skærmbillede 2021-05-15 kl. 11.30.13

Trist majvejr fortsætter så langt øjet rækker

_DSC0162

Gellerup-demonstration endte uden sigtelser

Dagens mest læste