Kaos i kiosken: Antallet af pakker er eksploderet

Allerede knap en måned inden juleaften hober pakkerne sig op, og PostNord melder om travlhed.

Black Friday fik masser af danskere til at svinge kreditkortet, og julegaveræset er sat i gang.

Det har tilsammen fået antallet af pakker til at eksplodere, og konsekvensen af det ser man tydeligt i Skæring nord for Aarhus.

For her er kiosken Skæring Nærkøb et af de få steder, hvor man kan hente sine pakker, og det har rigtig mange gjort brug af. Kiosken udleverer pakker fra PostNord, GLS og flere andre pakketjenester.

Da TV2 ØSTJYLLAND mandag besøger butikken, tårner pakkerne sig op midt i butikken, og medarbejderne må lede over det hele efter den rette pakke.

Papkasser er stablet oven på hinanden og fylder godt halvdelen af butikken. Det er et usædvanligt syn for kioskens kunder.

- Der er mange flere, end der plejer, og vi er her tit, siger Neira Boysen, der var i kiosken for at hente tre forskellige pakker.

Også Jørgen Nielsen fra Skæring var nede for at hente pakker. Han havde set på Facebook, at der var kaos i kiosken.

- Så måtte jeg afsted med det samme.

Har du set så mange pakker før?

- Nej, ikke her. Jeg har også tænkt, at det ville gå galt på et tidspunkt, siger Jørgen Nielsen.

Direktør for retail i PostNord, Helle Nielsen, er ansvarlig for udleveringsstederne, og hun bekræfter, at der netop nu er stor travlhed.

- Vi kan se, at vi her mandag efter Black Friday har fået væsentligt flere pakker end sidste år, som kunderne har valgt at få udleveret via et udleveringssted.

- Om det lige nøjagtigt skyldes corona, tidlig julehandel eller udvidet Black Friday, ved jeg ikke. Det er nok lidt af det hele, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Helle Nielsen tilføjer, at flere netbutikker stadig er i gang med at ekspedere ordrer fra Black Friday, og at det sammen med juleindkøbene kan betyde, at der vil være ekstra ventetid, når man afhenter sine pakker.

- Situationen er lige nu, at netbutikkerne fortsat er i gang med at ekspedere ordrerne, og så skal de overdrage pakkerne til os, så vi kommer til at have travlt fra nu af og frem til jul.

For at afhjælpe det værste kaos på udleveringsstederne opfordrer hun til, at man forsøger at hente sine pakker så hurtigt som muligt.