Kaos i Aarhus Airport: Passagerer fra gult og rødt land blandes

Hundredvis af passagerer fra et fly fra London og Zakynthos måtte stå side om side i en ’alt for lille ankomsthal’ i over en halv time.

Midt i kaosset blev bagagen smidt på samme bagagebånd, passagerne vidste ikke, hvornår deres bagage kørte på båndet, og passagerne stod blandet i store klynger.

Det fortæller Jette Nielsen, der var passagerer på flyet fra Zakynthos til Aarhus Airport med ankomst søndag eftermiddag.

Kaosset opstod ifølge Jette Nielsen, da passagerne blev ledt ind til bagageudleveringen, hvor der allerede var andre passagerer fra Ryanair-afgangen fra London.

Zakynthos og London er henholdsvis gul og rød i rejsevejledningen.

Genrebillede: Billedet er ikke fra den pågældende dag.
Genrebillede: Billedet er ikke fra den pågældende dag.

For mange på for lidt plads

- Vi kommer ind i den her lille ankomsthal, hvor der er tre, små bagagebånd, men hvor kun det ene kører. Vi kan ikke holde afstand, der er varmt og ingen udluftning.

- Folk står og venter i lange køer og klynger sammen for at komme ud. På et tidspunkt hører jeg to medarbejdere stå og snakke om, at de ikke har styr på, om passagerne tilhører den ene eller den anden ankomst. Folk fra et gult land og rødt land blev blandet på kryds og tværs, fortæller Jette Nielsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Jette Nielsen har de seneste dage kunnet læse om, at flere og flere bliver testet positive med coronavirus efter ankomst til Danmark, så derfor undrer det hende, at lufthavnen ikke tager deres ansvar.

- Jeg er rystet over alle de tiltag, vi selv tager, og så kan sådan noget her ske. Der er en masse krav til borgerne, og vi gør alt for at overholde dem, så det forarger, at lufthavnen i den her situation gør det umuligt., siger hun.

Aarhus Lufthavn beklager

TV2 Østjylland har været i kontakt med Aarhus Airports administrerende direktør Nicolai Krøyer, der udtaler følgende.

- En flyforsinkelse afstedkom, at vi havde to ankomster, der lå meget tæt. Det betød, at der desværre blev trængsel i ankomstområdet, der gjorde det vanskeligt at holde passagerne fra de to ankomster opdelt. Derved tog det længere tid at registrere alle passagerer i forhold til, hvem som skulle testes eller ikke testes. Endelig opstod der ventetid ved Falcks teststed, som var bemandet til at modtage et fly ad gangen.

- Vi beklager meget, at det blev en kedelig afslutning på ferien for nogle passagerer. Lufthavnen står i en større ombygning, hvilket reducerer pladsen i vores midlertidige passagerområder. Samtidig er der mange nye restriktioner, som vi skal håndtere i forhold til sundhedsmyndighedernes anvisninger, og der sker ændringer med meget kort varsel. Vi har nu gennemanalyseret situationen og tilrettet vores procedurer, så vi fremover kan skabe et bedre flow for passagerne gennem lufthavnen, hvis der opstår en lignende situation, siger han.