Kan måske live op igen

Batteri på landingsmodul var ellers løbet tørt

02:36

1 af 2

Rumeksperterne på teknologivirksomheden Terma i Lystrup har langt fra opgivet håbet om at genoplive landingsmodulet Philae, som i weekenden løb tør for strøm efter at være landet på en komet 511 millioner kilometer ude i rummet.

Philae landede et sted med skygge, og skulle ellers bruge sollys til at lade batterierne op. Men senioringeniør ved Terma, Hans Jensen, mener, at der er en chance for, at det kan lade sig gøre alligevel:

Se også: Løbet tør for strøm

- Den vil jeg vurdere til at være rimelig god. Den står et sted, hvor den får ca. en fjerdedel af det sollys, man havde regnet med, og det giver den en mulighed for at hente tilstrækkelig energi på sine batterier, siger til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Havde nået at sende data hjem

Blandt forskerne på Aarhus Universitet er der også stor optimisme. Det lykkedes nemlig rumsonden at sende alle de planlagte videnskabelige data hjem, inden den løb tør for strøm:

- Det er lykkedes for første gang at lande en rumsonde på en komet, og vi har fået alle de data ned, som vi kunne ønske os i første omgang, siger astronom Ole J. Knudsen.

Se mere i videoen øverst på siden.