Kampagne: Husk at bremse for gult

Både trafiksikkerheden og trafikafviklingen i Aarhus lider under manglende respekt for det gule lys. Kampagnen "Aarhus bremser for gult" skal minde bilisterne om, hvad det gule trafiklys egentligt betyder

Aarhus Kommune afvikler i uge 44-47 for fjerde år i træk kampagnen "Aarhus bremser for gult". Som navnet afslører, stilles der skarpt på bilister, der kører over for gult. Årsagen er, at alt for mange bilister mener, det er ok at fortsætte ind i et kryds, selvom signalet er skiftet til gult.

Og ignorerer bilisterne gult, kan det ende med at blive til rødkørsler. Alene i et enkelt kryds på Grenåvej viser den seneste opgørelse, at der dagligt registreres ca. 100 rødkørsler i døgnet.

- Det er et godt initiativ

- Det er et højt og helt igennem uacceptabelt tal, der viser, at rødkørsler stadigvæk er et meget stort problem i Aarhus. Trafikanter, som sætter farten op, når de ser gult lys, og ender med at køre over for rødt, øger risikoen for, at de selv eller medtrafikanter kommer til skade, lyder det fra Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Rådmanden mener desuden, at kørslen skaber kø på vejene.

- Den type kørsel er til gene for fremkommeligheden, og kan være medvirkende til yderligere kødannelse på vores veje. Jeg kan kun finde gode grunde til, at vi får minimeret antallet af gul- og rødkørsler, og jeg håber, at vores vedvarende kampagne i sidste ende får gjort skik på aarhusianernes uskik, siger Kristian Würtz.

- Budskabet er ikke sivet ind

IMG_3118

playSkrædder bad om hjælp - nu deler tusindvis hans besked

IMG_1615

Over 7000 har skrevet under på Rikke og Kathrines forslag

IMG_4581

playBenny har lejligheden fyldt med Star Wars - og konen ligner Princess Leia

Vaccine dosis.

Vaccinationer udsat: Frontpersonale på COVID-19 afsnit får ikke andet stik som planlagt

test corona covid-19

33 smittede danskere har fået falsk negativ test i Dubai

karen_klarbaek.jpg

Krisen har ikke ramt Karen: Hun sælger masser af garn