Kampagne har vokseværk

Aarhus Kommune er den kommune med flest deltagende børn i kampagnen VI KAN CYKLE!

cykel lege arrengement for pædagoger, børnehaver skal lære at cykle, legeaktiviteter for børn i børnehaver, København, Danmark

Cyklistforbundets børnehavekampagne VI KAN CYKLE! har fået vokseværk. I år deltager 4.000 børn i kampagnen, hvor de i maj måned blandt andet leger cykellege.

I Aarhus Kommune leger flest børn med i kampagnen, 26 af kommunens institutioner deltager i cykeltræningen, skriver Dansk Cyklistforbund i en pressemeddelelse.

Cykeltræning for børn

- Det er fantastisk. Kampagnen er nu ude i 19 kommuner, og det viser, at rigtig mange daginstitutioner har fået øjnene op for alt det, de kan få ud af at cykeltræne med børnene, udtaler Mai-Britt Aagaard Kristensen, som er projektleder på VI KAN CYKLE!

Som led i cykelkampagnen bliver børnene fortrolige med cyklen, og de forskellige lege giver masser af motion og udvikling. Derudover træner børnene deres balance, afstandsbedømmelse og rum-og retningssans, og de får gode forudsætninger for at blive trafiksikre.

Også for forældrene

Det er ikke kun de børn, som deltager i kampagnen, som kan få glæde af at lege på cykel. Alle familier med mindre børn kan også være med.

- Det er også nemt og sjovt at lege cykeltræningen ind i familierne. Man behøver kun et trafikfrit område og en cykel - og vores inspirationshæfte 20 cykellege er helt gratis, slutter Cyklistforbundets projektleder Mai-Britt Aagaard Kristensen.

Det er muligt at finde gratis materiale på www.cykelleg.dk.