Kæntringsulykke: Alle savnede er fra Århus

Fire unge mænd fra Århus savnes efter at en ombygget redningsbåd onsdag eftermiddag kæntrede og sank ud for det sydlige Norge.

To om bord reddede sig selv i land.

Den norske redningstjeneste har iværksat en større eftersøgning, efter at en båd med seks danskere om bord onsdag kæntrede ud for Mandal i Sydnorge.

To af de ombordværende fik reddet sig selv i land, mens de fire øvrige savnes. Ifølge flere norske medier skulle den ene af de reddede have fortalt, at to af hans kammerater var druknet. Men det kan de norske myndigheder ikke bekræfte.

- Vi leder efter overlevende, siger en talsmand for Hovedredningssentralen Sør-Norge i Stavanger til Ritzau. De seks unge mænd i begyndelsen af 20'erne sejlede ved middagstid onsdag ud i en ombygget tysk redningsbåd med en 25 hestekræfters påhængsmotor. Båden havde de selv bragt med fra Danmark.

Ved 13-tiden onsdag blev båden ramt af en forkert sø, og de seks danskere, der ikke bar redningsveste, blev kastet i vandet. Det lykkedes for to af dem at komme i land på et skær. Herfra valgte den ene på et tidspunkt af svømme mod fastlandet, og da han flere timer senere kom i land, slog han alarm. Det var klokken 23 onsdag aften - ti timer efter ulykken. Den anden blev på skæret, hvorfra hans råb om hjælp blev hørt af redningsmandskabet omkring midnat. De to reddede er nu bragt til sygehuset i Kristianssand.

Flere både, fly og helikoptere har deltaget i eftersøgningen, der i nattens løb desuden fik hjælp fra en dansk redningshelikopter. Den vendte dog hjem til Aalborg sidst på natten.

Eftersøgningen hæmmes af dårligt vejr med regn, høje bølger og vind af kulingstyrke, og vandtemperaturen er mellem 15 og 17 grader.

Ved daggry slutter yderligere et overvågningsfly sig til eftersøgningen og i løbet af formiddagen kommer flere skibe - herunder en fregat - til området, oplyser Hovedredningssentralen Sør-Norge.