Kæmper om en Robert

Østjyske film og tv-serier nomineret til priser

Tv-serien 'Dicte' og ungdomsfilmen 'Lev stærkt' er i år med i feltet om at vinde en af de eftertragtede Robert-statuetter.

Det afslører Danmarks Film Akademi, som står bag prisuddelingen.

'Dicte' er nomineret til fem Robert-priser i 2015 inden for de største kategorier, som det er muligt for en tv-serie at vinde - deriblandt årets bedste tv-serie.

Se også: Dicte er AGF-fan

Iben Hjejle nomineret til årets kvindelige hovedrolle, og hendes mandlige modstykke, Lars Brygmann, i rollen som politikommisæren Wagner er nomineret til årets mandlige hovedrolle.

Også Dictes kæreste og datter spillet af henholdvis Dar Salim og Emilie Claudius Kruse kæmper om priserne som årets mandlige og kvindelige birolle.

Hård konkurrence

'Dicte' er optaget i Aarhus og produceret af det aarhusianske selskab Miso Film Her glæder partner og producer hos Miso Film, Peter Bose, sig over nyheden om, at 'Dicte' endnu engang er nomineret til fem priser.

- Det er velfortjent. Første sæson var rigtig, rigtig god, men jeg synes, at anden sæson var endnu bedre, siger Peter Bose til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Selvom 'Dicte' har fem muligheder for at vinde en Robert-pris, er tv-serien igen i år oppe mod tre stærke konkurrenter:

- Der er hård konkurrence, må vi erkende. Vi er oppe mod store tv-serier som Arvingerne, 1864 og også Badehotellet, som var ekstrem populær, siger Peter Bose.

Se også: Vild biljagt i Aarhus i nat

Ungdomsfilmen 'Lev stærkt', som er produceret af Zentropa i samarbejde med aarhusianske M2 Film, er nomineret til årets børne- og ungdomsfilm og publikumsprisen.

Den Vestdanske Filmpulje med base i Filmby Aarhus har desuden givet støtte til filmene Kartellet, Nymphomaniac, og Ækte Vare. Alle film, der ligeledes er nomineret til Robert-priser.