Kæmper for asylcenter: Bygning i Aarhus besat her til morgen

'Flygtningeaktionen' har besat lokalerne ved det tidligere Jydsk Pædagogseminarium på Skejbyvej 29 nær Aarhus

00:20

1 af 2

Klokken 05.00 tidligt søndag morgen gik en gruppe på cirka 15 mennesker fra det såkaldte 'Flygtningeaktionen' ind i en bygning på Skejbyvej 29 nær Aarhus.

Formålet er at vise, at bygningen er egnet som asylcenter.

- Vi vil gerne lægge pres på Aarhus Kommune for at få dem til at oprette et asylcenter i Aarhus, og vi mener, bygningen er velegnet. Den har stået tom i tre år, bliver billigere og billigere og har mange faciliteter, siger Signe Mortensen fra 'Flygtningeaktionen' til tv2oj.dk.

Hun fik sammen med de øvrige besættere besøg af politiet tidligt om morgenen, da alarmen gik i forbindelse med deres indtrængen. Men indtil videre har de altså fået lov at blive siddende.

Lokalerne har tidligere huset Jydsk Pædagogseminarium, men har været sat til salg i nogle år.

Politiet: Vi er i dialog om besat hus

Valget er faldet netop på den bygning, fordi 'Flygtningeaktionen' mener, at den egner sig til asylcenter, selv om Teknik og Miljø i Aarhus Kommune for nylig har konkluderet, at der ikke er ejendomme i kommunen, der uden videre kan bruges som asylcenter, og det er der altså nogle, der er uenige i.

- Nu er vi her, og så skal vi have taget kontakt til nogen fra Aarhus Byråd. Vores umiddelbare plan er, at blive her indtil bygningen bliver solgt, siger Signe Mortensen.

Øverst kan du se lidt video fra stedet.

Facebook-opdatering fra 'Flygtningeaktionen'