Kæmpe succes for "Hjemløs i Århus"

En opfordring på Facebook til at donere vintertøj resulterede i en masse donationer til fordel de hjemløse i Aarhus

Varmt tøj, liggeunderlag og andre lune sager i sækkevis er de seneste dage blevet indleveret hos Kirkens Korshær i Aarhus.

Indsamlingen startede på Facebook, hvor Rikke Sejthen, som er medstifter af siden "Hjemløs i Århus", opfordrede folk til at donere vintertøj, og faktisk har indsamlingen været så stor en succes, at Kirkens Korshær indtil videre ikke kan modtage mere tøj, flere tæpper, varme sokker og liggeunderlag.

Rikke Sejthen tog initiativ til indsamlingen en råkold januaraften.

- Det var jo super koldt uden for, og jeg tænkte, at der var brug for nogle varme tæpper, soveposer og varmt tøj til dem, der ikke har et sted at gå indenfor om aftenen. Og så skrev jeg det inde på Facebooksiden, og så gik det jo helt bananas med, hvor mange det nåede ud til og hvor mange gange, det er blevet delt. Folk vil jo rigtig gerne hjælpe, og det er super fantastisk, fortæller Rikke Sejthen, der har følgende forklaring på, hvorfor så mange har valgt at donere ting:

- Vi sidder derhjemme i vores egne stuer med varme tæpper og stearinlys, og tanken om dem, der går rundt ude på gaden. Det er det, der får folk til at sige: "Okay, selvfølgelig har vi tæpper og noget, vi kan undvære, lyder det fra Rikke Sejthen.

Hjemløse søger indenfor i vinterkulden

1.500 brugere hver uge

De mange tæpper, sokker, sko, liggeunderlag og tøj falder på et tørt sted hos Kirkens Korshær, der har omkring 1.500 brugere hver uge. Cirka 200 brugere benytter varmestuen om dagen, aftenen og natten, og de bliver tilbudt et varmt bad, en ny sweater, sokker eller andre ting. Kirkens Korshær prioriterer først og fremmest brugerne, når tøjet skal deles ud.

Andre ting sælges til Kirkens Korshærs genbrugsbutikker, hvor overskuddet blandt andet falder tilbage på brugere af varmestuen, mens ødelagte tæpper eller tøj med huller klippes op og sælges til automekanikere, og stort set intet smides ud, oplyser Henriette Clausen fra Kirkens Korshær.

Klik her for at se hele interviewet med Rikke Sejthen og Henriette Clausen.

Hund i sne

Udbredt sne over store dele af landet i nat

Sundparken Horsens ghetto

play 124 boliger rives ned: - Det er spild af penge

20201013-144325-4-1920x1280we

Motorvej har lange udsigter: Nu er fire borgmestre gået sammen om ny idé

20200424-133559-L-1920x1280we

Doping og narkotika: Østjyllands politi finder stor gevinst på rockerborg

Lige nu
test corona covid-19

liveblog COVID-19 LIVE: 666 er på hospitalet

politibil

Endnu en bøde venter ejeren: Wellnesscenter er fire gange taget i at holde åbent