Kæmpe skib på besøg

Det store krydstogtskib Regal Princess lagde mandag til ved Aarhus Havn, og fremover vil flere skibe besøge Aarhus

00:46

1 af 2

Krydstogtskibet Regal Princess med 3600 passagerer ombord lagde mandag til ved havnen i Aarhus.

- Det her er et af de helt store krydstogtskibe, siger Peer H. Kristensen, direktør for VisitAarhus, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det er første gang, et så stort krydstogtskib lægger til i Aarhus.

Flytter destination

- Aarhus er ikke så kendt i den store verden, hvor man siger, det er der, vi skal til. Så det med at vi nu er med på agendaen, hvor et af de store rederier næste år faktisk har valgt at flytte deres destination fra Oslo til Aarhus. Det er nogle af hovedstaderne, vi begynder at udkonkurrere, siger Peer H. Kristensen.

Når de store krydstogtskibe lægger til i Aarhus, er det med til at booste handlen i byen.

Man vurderer, at hver enkelt krydstogtgæst bruger 600 kroner på en dag i Aarhus, så der er tale om et forbrug på godt to millioner kroner, hvis samtlige passagerer fra Regal Princess valgte at gå i land.

Kulturhovedstad sælger godt

- En af de vigtigste grunde til, at krydstogtskibene begynder at komme hertil, er, at vi skal være kulturhovedstad i 2017. Det er det, vi hører, når vi er i dialog med selskaberne, siger Peer H. Kristensen.

- Så skal de bruge 2016 til at teste af, om vi er gode nok, og det er så det, der gør, om de kommer igen i 2017, fortsætter han.

På nuværende tidspunkt er der allerede lavet aftaler om, at 22 krydstogtskibe ankommer til Aarhus, og ifølge direktøren medbringer de samlet set 60.000 passagerer.

Se krydstogtskibets ankomst i videoen øverst i artiklen.