Kæmpe millionhandel: Sygehus solgt til Aarhus Universitet

Region Midtjylland har nu indgået aftale om salg af det tidligere Århus Kommunehospital

En af de største og længe ventede ejendomshandler er tirsdag formiddag faldet på plads i Aarhus.

På et pressemøde offentliggjorde Region Midtjylland salget af Aarhus Universitetshospital på Nørrebrogade, som tidligere har heddet Århus Kommunehospital.

Den glade køber er hospitalets nabo, Aarhus Universitet, som må betale 807,5 millioner kroner for den 99.400 kvadratmeter store grund med tilhørende bygninger.

Penge skal binde byen sammen

Selv kalder formand for Region Midtjylland, Bent Hansen (S), handlen for 'historisk stor':

- Region Midtjylland har fået den rigtige pris. For præcis et år siden solgte Region Midtjylland det tidligere Amtssygehus på Tage Hansens Gade til Aarhus Kommune for 400 mio. kr. og en stor grund i Skejby, siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Nu er turen kommet til det tidligere kommunehospital på Nørrebrogade. Med den nye handel er vi et syvmileskridt nærmere målet om at kunne lægge den anseelige sum, der er regionens del af de nye sygehusbyggerier.

Store planer for området

Det er selskabet FEAS, som er ejet af Aarhus Universitets Forskingsfond, der står som den officielle køber af bygningerne.

Planen er, at området skal blive til et helt nyt campusområde med plads til både nuværende og kommende forskningsaktiviteter, som flyttes fra andre af universitetets adresser.

- Med overtagelsen får Aarhus Universitet unikke rammer for at udbygge og fastholde sin stærke position som en by-integreret campus. Det giver på lang sigt muligheder for at fortsætte udviklingen af et forsknings- og undervisningsmiljø af høj international klasse, siger rektor Brian Bech Nielsen.

Aarhus Universitet og FEAS overtager officielt grunden og bygningerne på Nørrebrogade i Aarhus i maj 2019, hvor de sidste af sygehusets afdelinger er flyttet til det nye supersygehus i Skejby.

Du kan se et interview med rektor Brian Bech fra Aarhus Universitet i videoen øverst i artiklen, hvor han fortæller om købet af sygehusbygningerne.

Skærmbillede 2021-01-21 kl. 17.47.44

playAarhus Universitetshospital laver forsøg med hjemme-coronatest

20210121-172854-L-1920x1280we

playTestcenter åbner i storcenter

20200122-140314-L-1920x1227we

Vind og regn aftager og giver plads til solrig weekend

Skærmbillede 2021-01-21 kl. 21.05.06

play Uenighed om regeringens kritik af langsomme lyntest: - Det er svært at gøre det hurtigere, end vi allerede gør

Skærmbillede 2021-01-21 kl. 19.45.37

Stor uenighed blandt politikere om oversvømmelser - kroejer står i midten og venter

Lars Østergaard

play Overlæge om den laveste positivprocent i fire måneder: - vi risikerer, at tallet kommer til at stige igen