Kæmpe medaljehøst til Århus Judo

Hele 15 medaljer hentede klubben hjem fra DM

Århus Judo Klub var blandt landets største klubber ved dette års DM for alle aldersklasser, da klubben stillede med ikke færre end 21 kæmpere i alle aldre og alle erfaringsniveauer.

Og da dagen var gået viste det sig, at Århus Judo Klub også er blandt de stærkeste, når der skal hentes medaljer hjem. Klubben vandt nemlig fire guldmedaljer, fire sølvmedaljer og syv bronze-medaljer.

Dagens Århus-højdepunkt udspillede sig i Seniordamer A op til 63 kg, hvor Asta Hagelskjær, som normalt kæmper i U18, og Francine Studsgaard deltog i en meget hård gruppe med flere sortbæltere og landsholdskæmpere. Det blev en utroligt spændende og dramatisk vægtklasse, hvor der blev vundet og tabt på kryds og tværs i intense kampe, og ingen af kæmperne gik ubesejret igennem dagen.

Asta Hagelskjærs store kamperfaring blev udslagsgivende, og med flot og rutineret judo kunne hun trække sig tilbage som dansk seniormester 2015. Også Francine overgik sig selv, og fik bronzen med hjem, blandt andet efter at have kastet en af forhåndsfavoritterne på et flot kast.

Århus Judo Klubs medaljehøst:

Guld: Asta Hagelskjær (både U18 og senior), Ann Fredborg og Boris Schuleit

Sølv: Amira Sadek, Chris Obionu, Daniel Studsgaard og Søren Studgaard

Bronze: Nikola Dragojlovic, Malthe Sixtus Jensen, Daniel Maleki, Mads Christian Andresen, Jens Majgaard, Francine Studsgaard og Marco Studsgaard