Kæmpe julegave lige midt på Strøget

Salling vil i år gøre Aarhus ekstra funklende op til jul

Varehuset Salling midt på Aarhus' strøg bliver i år pakket ind i en halv million lysende pærer på 25.000 lange lyskæder.

Lysene pakker facaderne langs Strøget og Østergade ind, og de får hele stormagasinet til at fremstå som en stor julegave, der er omviklet med en rød sløjfe.

Afsløringen af den nye julebelysning finder sted fredag 30. oktober klokken 19 foran Salling. Her kan alle fremmødte være med til at tælle ned til, at Karin Salling tænder lysene. Efterfølgende vil der være minikoncert med den danske musiker Mads Langer.

- For mange er Sallings markering af julen en hel institution i byen. Vi synes, vi får så meget af byen og vil gerne give noget tilbage. Den nye julebelysning er vores julegave til aarhusianerne, og det er en ny Aarhus-tradition, vi gerne vil starte, siger direktør for Salling Marianne Bedsted i en pressemeddelelse.

Arbejdet med udsmykningen har allerede været i gang i et stykke tid. Det er nemlig ikke bare sådan lige at omdanne facaderne til en lysende julegave.

Det tager cirka to uger at sætte de mange pærer og lyskæder op, og Salling oplyser, at de er blevet fragtet til Aarhus på i alt 18 lastbiler med ti paller på hver.

Fra torsdag 22. oktober kan du se hele programmet for aftenen på salling.dk.

glatte veje glat vej trafik vinter

play Risiko for spejlglatte veje mandag morgen: Der kan lokalt falde isslag i nat

Nick Hækkerup

Regeringen vil indføre krav om isolation efter rejser

Jørn Okbo jazzbutikken

play VIDEO: Mød manden der satte Aarhus på jazzens verdenskort

Fatma Cetinkaya

play Farvel til politik: Fatma Cetinkaya genopstiller ikke

20200910-094247-A-1920x1280we

Britisk coronamutation fortsætter stigning i Danmark

snebold

playSøndag bliver sidste vinterdag i denne omgang