K: Placering af stormoské skal genovervejes

Marc Perera Christensen (K) vil ikke have en ny stormoské ved Gellerupparken i Aarhus

02:06

1 af 2

En kommende stormoské skal ikke ligge ved Gellerupparken i Aarhus.

Det understreger Marc Perera Christensen (K), medlem af byrådet og 2. viceborgmester i Aarhus Kommune, igen i kølvandet på den seneste tids afsløringer i TV 2s dokumentarserie: Moskeerne bag sløret.

- Jeg har ikke noget problem med, at der kommer en stormoské et sted i Aarhus Kommune, men jeg har et grundlæggende problem med en placering klos op ad vores ghetto. Derfor synes jeg, at man skal genoverveje fra socialistisk flertals side, om det virkelig er en god idé at fastholde det område i en parallelkultur ved at placere stormoskeen lige op og ned ad det (Gellerupparken, red.), siger Marc Perera Christensen.

Han fortsætter:

- Jeg mener, at den her placering er med til at fastholde området i den kultur, vi har i dag. Den er med til at fastholde det sammenspiste og lukkede system. Jeg mener ikke, at de indsatser, der bliver lavet i Helhedsplanen, kompenserer for placeringen af en stormoské i området.

Rådmand: Stormoské vil forstærke parallelsamfund

Den skal langt, langt væk fra Gellerup

Marc Perera Christensen vil have afdelingen for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune til at komme forslag til placeringsmuligheder. Selv er han mere eller mindre ligeglad, bare det ikke bliver i nærheden af Gellerupparken i det vestlige Aarhus.

- Jeg har sagt ved flere lejligheder, at vi ikke er eksperter på placeringsmuligheder. Der må Teknik og Miljø komme med et forslag. Men vi skal meget, meget længere væk fra Gellerupparken. Den skal bare ikke ligge klos op ad Gellerupparken. Det kunne være i Lisbjerg ved det store motorvejskryds, hvor det er nemt at komme til og nemt at komme fra. Det kommer an på, hvad ideen er med det, men at placere den op og ned ad et kæmpestort ghettoområde, det giver i min verden overhovedet ingen mening, siger Marc Perera Christensen.

Du kan se interviewet med Marc Perera Christensen i videoen øverst på siden.