K genopliver forslag om at overdække banegrav

Onsdag skal Aarhus Byråd give sit besyv i forhold til, hvad der skal ske med banegården og Bruuns Bro. Konservative ønsker banegrav overdækket

Foto: Colourbox

Banegraven mellem Bruuns Bro og Frederiksbro bør overdækkes.

Sådan lyder det fra Det Konservative Folkeparti i Aarhus på dagen, hvor Aarhus Byråd skal tage stilling, hvad der skal stå i et høringssvar til Banedanmark om blandt andet banegården og Bruuns Bro.   

De Konservative mener, at det er afgørende, at den aktuelle diskussion om indgreb på Bruuns Bro og Aarhus H bør ses ud fra et meget større byudviklingsperspektiv end det, der er lagt op til i det fremlagte høringssvar, som politikerne skal diskutere ud fra. Partiet stiller derfor med et ændringsforslag.

- Når vi nu må imødese, at der kan blive tale om markante ændringer i hjertet af vores by, som i en periode på minimum et år har store negative konsekvenser for trafik, borgere og erhvervsliv i området, så skylder vi byen at gentænke løsninger på et højere og mere strategisk niveau, siger byrådsmedlem Steen Stavnsbo (K) i en pressemeddelelse. 

Læs også Kamp om Bruuns Bro: Man er sadistisk, hvis man gerne vil lide

Marc Perera Christensen, leder af den konservative byrådsgruppe, minder om, at en overdækning af banegraven ikke er et nyt konservativt ønske. Det blev drøftet for år tilbage. 

- Konklusionen fra Teknik og Miljø tilbage i april 2009 var, at det både kan lade sig gøre, og at projektet også var rentabelt, men at det ikke nød fremme på det tidspunkt. Det blev begrundet med, at der ikke lå en samlet plan for området, og der ikke var klarhed over Banedanmarks ønsker og behov. Nu er omstændighederne anderledes og mere favorable. Derfor er det oplagt, at planen om overdækning af banegraven skal i spil igen, siger han i pressemeddelelsen.

Marc Perera Christensen understreger, at selv om byrådet hidtil har holdt fast i, at Aarhus H skal blive på den nuværende placering, er politikerne nødt til at se fordomsfrit på sagen. 

- Måske kan en satellit-banegård have en nyttig funktion både før, under og efter en byudvikling af den karakter. vi her taler om, siger Marc Perera Christensen.