K: Aarhus-model skal undersøges

Marc Perera Christensen (K) stiller spørgsmålstegn ved afradikalisering

Både i Danmark og i udlandet har Aarhus tiltrukket sig stor opmærksomhed, når det kommer til at forebygge radikalisering af unge.

Det i så høj en grad, at indsatsen, som kommunen og Østjyllands Politi står bag, har fået sit eget navn: Aarhus-modellen.

Se også: Tre unge rejst til Syrien

Det er den model, som byrådsmedlem Marc Perera Christensen (K) nu vil have undersøgt. Det sker som reaktion på, at det i går kom frem, at det ikke er lykkedes hverken kommunen eller politiet at bremse tre østjyders rejse til Syrien:

- Det undrer Det Konservative Folkeparti, at der ikke lader til at være offentliggjort nogen analyse af indsatsen og effekterne heraf, der kan svare på, hvorvidt Århus-modellen for antiradikalisering har hjulpet, skriver Marc Perera Christensen i en forespørgsel til forvaltningen.

Aarhus-modellen indebærer eksempelvis en mentorordning, hvor unge, der er i farezonen for at udvikle ekstreme, religiøse holdninger, får mulighed for rådgivning.

Den ene af de tre østjyder, en 23-årige mand fra Aarhus, havde været en del af netop den ordning, men endte alligevel med at rejse til Syrien.

Nogle af de spørgsmål, som Marc Perera Christensen vil have svar på, er blandt andet, hvor mange af de unge, der er rejst til Syrien, som har tilknytning til moskéen på Grimhøjvej i Aarhus, og hvor mange unge, der i alt er rejst af sted.

Skærmbillede 2021-04-15 kl. 13.00.07

Søren kan ikke få andet stik med AstraZeneca, selvom han gerne vil

ic17167-samso-exterior_6

Skal du med? Spritny hurtigfærge giver gratis prøvetur

hacker hacke hacking kriminalitet IT IT-kriminalitet itkriminalitet hackerangreb computer tastatur pc hanske

Mere end 350 sider ramt: 25-årig dømt i stor sag om cyberangreb

rimfrost frost

I nat var den koldeste for årstiden i 30 år

Konflikt vej rute 26

Bil hejst 17 meter op i luften: Konflikt blusser op igen

80_percent

play Politikere: Drop lempelse af dyrevelfærdslov

Dagens mest læste