Julemanden ankom med skib på havnen i Aarhus

Traditionen tro kom julemanden til Aarhus af søvejen og blev modtaget af en masse fremmødte børn på havnekajen

00:56

1 af 2

Julen begynder nu. Sådan er det i hvert fald i Aarhus, hvor julemanden her til eftermiddag ankom med skib på havnen. Her blev han mødt af børn og barnlige sjæle, der havde set frem til hans kommen.

Der var derfor også høje skrål, da julemandens karakteristiske "ho-ho-ho-hilsen" skulle byde ham ordentlig velkommen til byen. Og herefter gik hovedperson rundt og sagde pænt goddag til alle de små poder blandt publikum.

Øverst kan du se klippet med julemandens ankomst til Aarhus, og herunder er et overblik over, hvornår julemanden ankommer til en række andre østjyske byer

Horsens

Hvor: Havnen/Søndergade

Hvornår: Fredag d. 27. november klokken 16

Julemanden kommer sejlende og bliver modtaget i inderhavnen for fuld julemusik. Herefter vil han gå i optog gennem byen sammen med de fremmødte. I gågaden venter Horsens Garden og et børnekor.

På Torvet står borgmester Peter Sørensen klar til at tænde byens julebelysning.

Randers

Hvor: Dronningekajen

Hvornår: Fredag d. 27. november klokken 16.30

Julemanden og hans kone sejler til Randers Havn - nærmere bestemt Dronningekajen. Her er der god mulighed for at vinke og byde dem velkommen.

Herefter går de i optog gennem byen frem til Rådhustorvet, hvor lysene på det store juletræ foran det gamle rådhus bliver tænde.

Silkeborg

Hvor: Torvet

Hvornår: Søndag d. 29. november klokken 11

Julemanden kommer sejlende med dampbåden Mågen med nissemor og nissebørn.

I Silkeborg bliver julemanden og hans familie modtaget af Silkeborg Blæserne, som byder dem velkommen til byen. Herefter går de i optog til Torvet,, hvor der blandt andet vil blive uddelt 500 slikposer.

På Kirkepladsen bliver det store juletræ tændt.

Skanderborg

Hvor: Skanderborg Realskole, Adelgade 129

Hvornår: Fredag d. 27. november klokken 16

I Skanderborg er der tradition for, at julemanden bliver vækket efter sin lange søvn på loftet på Skanderborg Realskole. Børn og voksne kan møde op og kalde på ham.

Efter vækningen går folk i samlet flok hen til Kulturhustorvet for at tænde byens store juletræ.

Kilde: City Horsens, Randers City, Handel Silkeborg og Skanderborg Cityforening.