Julemærkebørn spiller med AGF'er

Casper Sloth spiller fodbold med overvægtige børn

Foto: Allan Baden (AGF)

Tre måneders fodbold er en god kur for overvægtige børn. Det viser ny forskning. Derfor spiller AGF'eren Casper Sloth med, når 100 julemærkehjemsbørn træner fodbold i Tilst ved Aarhus.

Ny forskning viser, at tre måneders regelmæssig fodboldtræning har en betydelig effekt af overvægtige børns fysiske og mentale form.

- Regelmæssig fodboldtræning i blot tre måneder har vist sig at forårsage en betydelig forbedring af overvægtige børns fysiske form og hjertefunktion. Samtidig er det kortlagt, at tre måneders fodboldtræning organiseret som småspil i homogene grupper udløser positive effekter på motorisk funktion og selvværd for overvægtige drenge, siger Peter Krustrup, professor ved Exeter Universitet i England.

Uanset børnenes kunnen med den runde læderklat, så vinder alle i det her spil, der handler om at komme i form og få det bedre med sig selv.

- Vores forskning viser, at pulsen og energiomsætningen er høj under fodboldtræning for overvægtige drenge og piger, uanset færdighedsniveau. Fodbold er en af vejene ind i en positiv spiral med sundhed, socialt samvær, sportslige succesoplevelser og selvværd, siger Peter Krustrup.

Derfor er der fokus på masser af fodboldglæde, når 100 julemærkehjemsbørn indtager Tilst den 1. august hos DBU Jylland for at dyste i driblekunst og fodboldfrækheder. Selveste Casper Sloth fra AGF og det danske landshold vil stå for at hylde alle børnene samt stå for en præmieoverrækkelse.