Julemænd invaderede gågaden i Aarhus

Det var svært ikke at komme i julestemning på gågaden i Aarhus lørdag

Hvis man gik ned af strøget i Aarhus i formiddags blev man måske mødt af et noget specielt syn. En stor gruppe julemænd gik nemlig i et optog gennem byen. Arrangementet hed Santa Fun Run.

- Vi er rigtig glade for, at der er kommet over 100 mennesker, og at vi er i gang. Det er første gang at vi arrangerer det, og vi glæder os rigtig meget til årets sjoveste strøgtur, siger Jette Bjørn Hansen, der er arrangør af Santa Fun Run.

 Der var dog en anden mening med løbet, end blot at sprede lidt juleglæde. Overskuddet fra løbet gik nemlig til en aarhusiansk organisation.

- Vi gør det for at hjælpe en lokal organisation her i Aarhus, der hedder Fundamentet, som har et projekt, der hedder, vi tror på dig, der får unge sårbare hjulpet tilbage på ret kurs, siger Jette Bjørn Hansen. 

Blandt de deltagende julemænd var en tidligere borgmester i Aarhus. 

- Da Rotary International spurgte, om jeg ville være med til Santa Fun Run Aarhus 2016, så kunne jeg ikke sige nej, fordi overskuddet går til udsatte unge i Aarhus, så de kan få nogle bedre muligheder for at få et godt liv her i vores by, så det er et rigtig godt formål, siger medlem af Folketinget for Socialdemokratiet Nicolai Wammen.

Se her, hvordan det så ud, da julemanden kom til Aarhus i november