Jul på gaden

Ny julekalender fortæller hjemløses historie

Foto: Andreas Bastiansen

- Disneys juleshow er det bedste ved julen. Jeg kan få lov til at være barn, mens mutter klarer julemaden.

Sådan lyder det fra 33-årige Maria fra Aarhus. Hun er hjemløs, får udleveret lægeordineret heroin og skal for første gang i fire år fejre jul med sin familie.

Maria er en blandt 24 mennesker, man i december måned kan møde i en julekalender på Facebook.

Julekalenderen "Hjemløs Jul" sætter hver dag ansigt og ord på hjemløse i Aarhus.

- Vi vil gerne vise, at de her personer har samme forhold til julen, som alle os andre, siger Asger Gørup, som er en af initiativtagerne bag projektet, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Folk tilbyder deres hjælp

Hvad de tre initiativtagere ikke havde forudset, er, at julekalenderen er blevet mere end bare en julekalender. De mange historier og skæbner har fået folk til at reagere og i nogle tilfælde tilbyde deres hjælp.

Nogle tilbyder kørsel, nogle vil donere ting, mens andre bare vil sige tillykke:

- I fredags havde Morten, som var i dagens låge, fødselsdag. Der var mange, der ønskede ham tillykke på Facebook. I går formiddag var der så en, som havde mødt Morten i varmestuen og vist ham de mange hilsner og skrev så en besked på vegne af Morten, hvor han takkede for lykønskningerne. De varmede i en kold tid, siger Asger Gørup til TV 2 | ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Det dejligt at se, at det er lykkedes at røre folk.. at få dem til at tænke på deres medmennesker. Få dem til at tænke over, at vi nu har det meget godt og kan give noget godhed videre i december måned.

Se hjemløse-julekalenderen på Facebook ved at trykke her.