Jubel: Tre års kamp for en cykelsti er forbi

Nu får borgerne i Malling og Solbjerg endelig en cykelsti

I tre år har en borgergruppe syd for Aarhus kæmpet for at få anlagt en cykelsti mellem byerne Malling og Solbjerg.

Klokken 12.57 fredag formiddag gik deres ønske så i opfyldelse. Her blev der postet et opslag på gruppens Facebook-side, SOS-cykelsti, der står for Smuk Og Sikker Cykelsti.

Opslaget var fra teknik- og miljørådmand Kristian Würtz (S), der havde en glædelig nyhed at bringe: Cykelstien bliver nu en realitet!

De fem millioner kroner, som cykelstien koster, er blevet fundet i forbindelse med de budgetforlig, der i dag er blevet indgået i Aarhus Kommune.

Kirsten Laursen fra gruppen SOS-Cykelsti er glad for, at Malling- og Solbjergborgernes bøn er blevet hørt:

- Det er jo helt vildt. Man har jo set lignende projekter, hvor det måske har taget 10 år, inden der skete noget, fortæller hun til tv2oj.dk.

3Sikker skolevej

Cykelstien bliver syv kilometer lang og laves af stenmel. Den kommer til at gå langs den trafikerede vej Østergårdsvej, som forbinder Malling og Solbjerg.

I maj i år fik borgerne i de to byer indsamlet sponsorater, som kunne dække etableringen af 10 meter cykelsti. Det er de få meter, som nu bliver udvidet.

Cykelstien vil ifølge Kirsten Laursen få stor betydning for trafiksikkerheden - både hvad angår cyklende skolebørn og også gående.

- Vi har aldrig været i tvivl om, at vi har en god sag, der er værd at kæmpe for og så bliver man jo ved. Der er kun gode argumenter for, hvorfor vores børn skal kunne transportere sig selv rundt, uanset om det er til legekammerater eller i skole, og derfor er vi blevet ved, siger hun.

Her kan du se det opslag, som rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Kristian Würtz, lagde op på projektgruppens Facebook-side:

20210414-141001-L-1920x1920we

AstraZeneca-vaccinen skrottes i Danmark

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 13.01.26

Dropper udeservering: - Det giver ikke mening

kupdrgbdlsjhvtiimusm

Ny film om Hvidstengruppen: Nu har du chancen for at spille med

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 06.49.39

Morten har et helt særligt humør - derfor har han nu vundet en pris

munkholm zoo fugl papegøje turistattraktion

Mand tiltalt for cyberangreb mod zoo'er og hjemmesider med dyresex

Grøn Koncert

Grøn Koncert annoncerer koncerter til sommer - tre er i Østjylland

Dagens mest læste