Jørgensen trues af ung rival

Træner vil ikke garantere profilen spilletid, selvom han er spilleklar

Selv om Martin Jørgensen har rundet 100 landskampe og for nylig blev kåret som månedens spiller i Superligaen i august, betyder det ikke, at han kan tage spilletiden for givet i AGF.

Træner Peter Sørensen deler nemlig ingen fribilletter ud, uanset tidligere meritter.

Derfor skal Jørgensen kæmpe for sin plads på holdet, og kampen er ikke blevet nemmere. 

Mens landsholdsspilleren har været sat ud af spillet af en mindre hjernerystelse, har 19-årige Casper Sloth vikarieret på midtbanen, og det har han gjort så tilfredsstillende, at han måske får lov at fortsætte.

- Casper Sloth har fået chancen i stedet for Martin Jørgensen i de seneste tre kampe, og han har gjort det rigtigt godt samtidig med, at vi faktisk også har vundet dem alle.

- Så nu, hvor Martin er klar igen, må vi vurdere, om han kan bringe mere, end Casper gør lige nu. Kan han ikke det, så spiller Casper Sloth, siger Peter Sørensen.

Træneren underkender ikke betydningen af rutine. Men hvis en spiller ikke bidrager med ret meget andet end sin rutine, er det ikke godt nok, siger han.

- En spiller som Peter Graulund er på holdet, fordi han kan lave mål, og den evne er selvfølgelig enormt vigtig. Det samme gælder for den sags skyld også for Søren Larsen.

- Men hvis en af dem stopper med at score på et tidspunkt, så har vi en Aron Jóhannsson, der samtidig har gode defensive kvaliteter og som derfor måske har mere at tilføre holdet. Så skal vi selvfølgelig sætte ham ind i stedet for, siger Peter Sørensen.

AGF møder FC Nordsjælland lørdag. Alle spillere med undtagelse af Mark Howard er meldt klar til den kamp, inklusive Atle Roar Håland og Stephan Petersen, der har været småskadede.