Jørgensen håber på revanche

Håber, landsholdet kan revanchere VM-nederlaget fra 1998

En ung Martin Jørgensen sprudlede og scorede til 1-0 i VM-kvartfinalen i 1998, hvor Danmark gav selveste Brasilien kamp til stregen, inden det blev til et dansk 2-3-nederlag. 

Nu håber AGF-veteranen, at han kan holde fast i sin landsholdsplads og være med i venskabskampen mellem de to nationer 26. maj i tyske Hamburg.

- Det bringer gode minder frem. Der er godt nok lang tid til maj, men jeg håber da på, at jeg er med igen, for det kunne være sjovt, siger den 36-årige midtbanespiller. 

Han beskriver det som noget helt specielt at møde Brasilien, der med VM-titler har vundet flest af den slags i verden.

- Dengang var det en VM-kvartfinale, og de var store stjerner alle sammen, så det var noget specielt at spille mod dem.

- Men da kampen først gik i gang, fandt vi ud af, at vi sådan næsten var på niveau med dem. Efterfølgende var man stolt over at have spillet lige op med dem, for det er en stor fodboldnation, lyder det fra Martin Jørgensen. 

Kampen, som bliver den fjerde nogensinde mellem nationerne, bliver afviklet umiddelbart efter afslutningen på Superligaen, hvor sidste spillerunde finder sted 23. maj. 

Derfor skriver Dansk Boldspil-Union (DBU) på sin hjemmeside, at det primært vil være de udlandsprofessionelle spillere i den kommende EM-trup, der vil komme i betragtning ti opgøret. 

Kampen er den næstsidste test for det danske hold forud for sommerens EM-slutrunde i Polen og Ukraine. Her skal Danmark i aktion første gang 9. juni mod Holland.