Jonatans mor om møde med politikere: - Det kom fra hjertet

Mor til Jonatan Heide Becker, der døde efter et svigt i psykiatrien, mødte fredag sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) og overværede Folketingets debat om psykiatrien

01:48

Det er kun fire måneder siden, at Linda Heide Ottosen begravede sin søn Jonatan ved Risskov Kirke. Efterfølgende har historien om det svigt i psykiatrien, der førte til hans død, skabt politisk debat om psykiatriens vilkår.

En debat der under konstitueringsforhandlingerne i Region Midtjylland førte til, at der ekstraordinært blev bevilliget 15 millioner kroner til psykiatriområdet. 

Læs også Se dokumentar: Hvorfor druknede Jonatan?

Men der skal mere end engangsbevillinger til, hvis færre skal tabes på gulvet, mener Linda Heide Ottosen.

Derfor inviterede hun sig i sidste uge til møde hos sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V). Og i dag, fredag, var så dagen, hvor Linda Heide Ottosen kunne træde op ad trapperne på Christiansborg.

Linda Heide Ottosen havde fredag taget turen til Christiansborg for bl.a. tale med politikere og opleve en debat om psykiatrien.

- Jeg har haft en rigtig god dag. Jeg kan mærke, at sundhedsministeren har været i gang siden januar, og hun har nedsat nogle udvalg, som arbejder med en plan, som de skal fremlægge her efter nytår. Det er jeg rigtig glad for, at jeg har fundet ud af nu, siger Linda Heide Ottosen til TV2 ØSTJYLLAND. 

'Det er jeg meget berørt af'

Linda Heide Ottosen har også snakket med Enhedslistens sundhedsordfører, Stine Brix, og har desuden overværet den debat, der har været i Folketingssalen.  

Læs også Forening efter psykiatri-debat i Folketinget: Det er historisk

- Og jeg har hørt alle de andre fortælle, hvad de gerne vil have ud af psykiatrien. Og jeg kunne forstå på alle de indslag, der var i dag, at det kom fra hjertet fra dem, der var på talerstolen. Det er jeg meget berørt af, og det er jeg meget glad for. For så har jeg fået det ud af dagen, som jeg gerne ville have, siger Linda Heide Ottosen.

Se hvordan dagen forløb for Linda Heide Ottosen og hør politikernes reaktion i videoen øverst i artiklen. 

Se dokumentaren om Jonatan Heide Becker, der døde mindre en 48 timer efter udskrivelsen fra Psykiatrisk Hospital i Risskov i videoen herunder:

28:16

Den 28. august blev den 25-årige Jonatan Heide Becker fundet druknet i strandkanten ved Helgenæs. Kort forinden var han blevet udskrevet fra Psykiatrisk Hospital i Risskov og overladt til sig selv, selv om han ikke var rask. Men Jonatans død var ikke en ulykke eller et selvmord. Det var først og fremmest et svigt.

Luk video