Johnni har fået en ny start

Nyt boligprojekt for de skæve og de lige

04:38

1 af 2

20 tidligere hjemløse og 20 almindelige borgere, sådan lyder beboersammensætningen i en nyopført boligafdeling i Aarhus med navnet Storbylandsbyen.

Det er første gang i danmarkshistorien, at en kommune og en boligforening opfører et byggeri, hvor de skæve og de lige skal bo side om side, foreløbig tegner projektet til at blive en succes.

- Det er jo et sted, hvor man forsøger at kombinere det, at der bor tidligere hjemløse og almindelige, der skal bo sammen i en enighed om at dele deres liv, siger Allan Søstrøm, der er direktør i Østjysk Bolig.

Der er 40 boliger, et fælleshus og en social vicevært i den nye byggeri, hvor beboerne flyttede ind i juni.

Fællesskab er et nøgleord, men for de tidligere hjemløse er Storbylandsbyen meget mere end det. En af beboerne er Johnni Jensen, som hele sit liv har levet en omtumlet tilværelse med stoffer.

- At få et ordentligt liv - det er jo varme og følelser. Det her er at turde at se andre mennesker i øjnene i stedet for at gå udenom dem, siger Johnni Jensen, der er tidligere hjemløs og nu beboer i Stobylandsbyen.

Alle beboere er flyttet frivilligt ind i hinandens fællesskab, og foreløbig står mere end 100 almindelige borgere på venteliste til de 20 boliger i afdelingen, som boligforeningen råder over.

Se reportage fra Storbylandsbyen i klippet over artiklen.