John var død i to minutter – nu takker han fire kvinder, som reddede hans liv

John Overgaard fra Lystrup var tæt på at miste livet for to år siden, men heldigvis trådte fire hjertereddere til.

Den 25. oktober 2018 er en dag, John Overgaard fra Lystrup aldrig glemmer.

Hans hjerte holdt op med at slå, og i to minutter var han faktisk død. Men han klarede den takket være fire kvinder, som var det rette sted på det rette tidspunkt.

- Det var en helt almindelig oktoberdag, hvor jeg var til fysioterapeut i Skejby. Da jeg stod af kondicyklen, blev jeg svimmel, og så kan jeg ikke huske mere, siger John Overgaard til TV2 ØSTJYLLAND.

Da han vågner igen, bliver han mødt af fire ansigter, som kigger på ham med et stort smil.

- Jeg kiggede rundt og så de her fire, lettede ansigter, som smilede, og så mærkede jeg så, at den ene af dem, sad og trykkede på mit bryst, og så bad jeg hende om at stoppe, for det gjorde da ondt, siger han.

VIDEO:  Maria Kreiberg Skou er én af de fire kvinder, som trådte til, at John Overgaard fik hjertestop. Og i dag fik hun en sang som tak. En del af sangen kan høres i videoen. 

Siger tak med en sang

Det er nu to år siden hændelsen fandt sted, og John Overgaard har længe tænkt på, hvordan han kunne takke de fire kvinder på en ordentlig måde.

- De gav mig en chance til. En mail til dem er jo ikke nok, siger han.

John Overgaard har derfor skrevet en sang for at vise sin taknemmelighed til de fire kvinder, og samtidig har processen været som en terapi for ham.

- Sangen har bevist, at jeg kan komme videre. Også efter et hjertestop, og det kan jeg kun takke de fire piger så meget for, så det er jeg glad for. Jeg har et godt liv, siger han.

Fakta om hjertereddere

I dag, mandag, samlede John Overgaard de fire kvinder, og for første gang spillede han sangen for dem.

- Det er jo rart, at han er så taknemlig, og det rører jo én dybt ind i hjertet, siger Maria Kreiberg Skou, der er fysioterapeut og blandt de fire kvinder, som reddede John Overgaards liv for to år siden.

Ifølge hjerteforeningen er Maria Kreiberg Skou og de tre andre kvinder bestemt ikke alene om at træde til, når det gælder.

I dag træder vidner nemlig til med genoplivning i 79 procent af alle tilfælde af hjertestop uden for hospital. Det er en firedobling i forhold til 2001, hvor 19 procent trådte til.

Coronatest Region Midt 20.08.2020

Corona-opdatering: 1603 nye smittede med coronavirus

efterlysning_roveri_randers (1)

15-årig overfaldet: Nu efterlyser politiet mistænkt for røveri

Skærmbillede 2020-12-04 kl. 13.01.54

Mette Frederiksen: - Vi kan ikke danse rundt om juletræet, som vi plejer

Hornslet Skole pavillon

By med vokseværk får ny skole: Her skal den ligge

blæst blæsevejr gråvejr

Endnu en gråvejrdag i vente - men det bliver mildere

smartphone telefon mobiltelefon

30-årig anholdt i sag om omfattende svindel mod ældre