Job til Wammen er en brøler

Messerschmidt mener, at Wammen er et fejlskud

Helle Thorning-Schmidt (S) har begået en regulær brøler ved at ansætte Nicolai Wammen, tidligere Aarhus-borgmester, som sin nye Europaminister.

Det mener Morten Messerschmidt, medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti.

- Det er et strategisk fejlskud ikke at gøre Dan Jørgensen til Europaminister. Han har alle de kontakter, der skal til i Europa-Parlamentet og Kommissionen.

- Helle Thorning har fuldstændigt set bort fra, at det handler om at kontakterne i orden, når man skal lave lovgivning i EU, tilføjer han.

Dan Jørgensen er til gengæld utrolig glad for, at Nicola Wammen, hans partifælle og personlige ven fra Aarhus, er blevet frontfigur på EU-politikken i den nye regering.

- At det blev Nicolai Wammen, som endda var på tale til at blive finansminister, er helt fantastisk, siger Dan Jørgensen.

De har allerede talt sammen flere gange siden udnævnelsen, lyder det. Den socialdemokratiske Europa-politiker har fuld tiltro til, at Wammen løfter EU-formandskabet til topkarakterer.

- Det her er den vigtigste udenrigspolitiske opgave i den kommende regeringsperiode. At udnævne Nicolai som minister er at tage opgaven meget alvorligt, tilføjer han.

Faglig respekt

Morten Messerschmidt har faglig respekt for Nicolai Wammen, men er bekymret over, at den tidligere Aarhus-borgmester er et helt ubeskrevet blad, når det kommer til den politiske magtkamp i Bruxelles-korridorerne, lyder det.

Det kan sætte Danmark i en slem kattepine, når vi overtager EU's roterende formandskab til nytår, mener han.

- Succeskriteriet for, at Danmark kan komme succesfuldt gennem formandskabet er, at europaministeren er i stand til at arbejde fra dag ét, siger Morten Messerschmidt.

- Meget lovgivning foregår uformelt i EU. Wammen kender ikke et øje i Europa-Parlamentet og har kun perifert kendskab til kampene i ministerrådet, tilføjer han.