Joachim B. Olsen: Jeg er socialliberal

En af Liberal Alliances nye folketingskandidater, århusianske Joachim B. Olsen, der er hentet fra sportens verden, siger, at han bestemt ikke er superliberalist.

Den tidligere elite-kuglestøder Joachim B. Olsen stiller op til Folketinget for Liberal Alliance. Men man skal ikke forvente superliberalistiske paroler fra den tidligere fanebærer i den danske OL-delegation.

- Jeg har ikke altid anset mig selv som værende liberal. Og jeg ved, at jeg bestemt ikke er superliberalist, siger Joachim B. Olsen, der i stedet vil erklære sig som værende "socialliberal".

I pressen har det været nævnt, at Joachim B. Olsen for et år siden gav sin fulde støtte til Århus' socialdemokratiske borgmester, Nicolai Wammen.

- Det har jeg ikke nogen problemer med. Han har gjort det rigtig godt efter min mening, og jeg var ikke politisk aktiv på det tidspunkt, siger Joachim B. Olsen og fortsætter.

- Jeg håber aldrig, at jeg bliver sådan en, der ikke kan se kvaliteter i andre, bare fordi, man ikke deler partifarven, siger han.

Joachim B. Olsen meldte sig i sin tid ind i Liberal Alliances forgænger Ny Alliance, og han lægger ikke skjul på, at et af trækplastrene har været den nuværende formand Anders Samuelsen.

- Han er super sej. Han har kæmpet imod alle odds, og det er sådan nogle ting, jeg sætter pris på, siger den tidligere professionelle kuglestøder.

Han lægger ikke skjul på, at sporten vil være en af hans mærkesager.

- Jeg vil rigtig gerne være med til at skabe bedre rammer for idrætten, både for bredden og for eliten, siger Joachim B. Olsen, som kun har mødt de andre kandidater en enkelt gang.

- Men det virker som et meget spændende hold.