Jessica fra Risskov: Jeg glæder mig til Miss World

17-årig kvinde skal repræsentere Danmark ved en af verdens største skønhedskonkurrencer

Om tre måneder skal 17-årige Jessica Josephina Hvirvelkær fra Risskov kæmpe mod kvinder fra 129 lande i en af verdens største skønhedskonkurrencer.

Inden da når hun lige at fylde 18 år, men det ændrer ikke ved, at den aarhusianske kvinde formentlig bliver en af de yngste, der skal dyste til Miss World 2015.

For at kvalificere sig til den internationale konkurrence, har Jessica Josephina Hvirvelkær vundet Miss Denmark. Det skete natten til søndag på Kulturkajen Docken i København.

I dag har hun så været til et photoshoot i København for at få taget billeder til den portefølje, hun skal medbringe til Miss World-konkurrencen, fortæller hun på en telefon i toget på vej hjem til Aarhus:

- Det er ubeskriveligt. Det er ikke helt gået op for mig endnu, siger hun til tv2oj.dk om den oplevelse, hun har fået og om den hun nu har i vente.

Alene til Kina

Miss World bliver afholdt i Kinas sydligste by Sanya og er kulminationen på syv delkonkurrencer, hvor deltagerne skal vise, hvad de kan inden for blandt andet dans og atletik.

Jessica Josephina Hvirvelkær skal være i Kina tre-fire uger op til finalen den 19. december, hvor det endelig bliver afgjort, hvem der kan krones som Miss World 2015:

- Man skal være veltalende, tro på sig selv og være ydmyg. Man skal være sit bedste jeg. Det er samtidig vigtigt, at dommerne kan se den udvikling, man har gennemgået, forklarer hun om de kriterier, der bliver lagt vægt på i bedømmelsen.

Under det flere uger lange ophold kommer Jessica Josephina Hvirvelkær mest til at tilbringe tid sammen med de øvrige deltagere. Hendes mor og venner kommer hun først til at se på selve finaledagen.

Men det skræmmer ikke den 17-årige kvinde. Jessica Josephina Hvirvelkær fortæller, at hun er opdraget til at være selvstændig og har også flere gange rejst alene blandt andet for at besøge sin far på Bali.

Skønhedskonkurrence frem for modelarbejde

Hun glæder sig nu helt vildt til at deltage i Miss World og møde de andre deltagere:

- Jeg har altid levet i nuet, så jeg tager det bare som en kæmpe oplevelse. En tidligere deltager, jeg har talt med, fortalte, at mange af hendes bedste veninder i dag er nogle af dem, hun mødte til Miss World, siger Jessica Josephina Hvirvelkær.

Det er ikke første gang, at Jessica Josephina Hvirvelkær er blevet bedømt på sit udseende.

Hun er tidligere børnemodel, men det betyder ikke, at hun har lyst til at være model som voksen. Hun drømmer i stedet om at blive ejendomsmægler:

- Det er selvfølgelig skide sjovt som barn at se sig selv i et blad.

- Men i sådan nogle konkurrencer her får man lov til at være sig selv og vise hvem man er, i stedet for bare at vise noget tøj frem. Det er det, jeg kan lide, siger hun.

Deltagerne til Miss World er alle mellem 17 og 25 år.

17-årige Jessica fra Risskov er Miss Danmark 2015

Vagn Christensen, Hovedgård Lokalråd

play 46 år uden togstop: Nu intensiverer tidligere stationsby kampen for at få toget tilbage

20200424-133559-L-1920x1280we

Doping og narkotika: Østjyllands politi finder stor gevinst på rockerborg

politibil

Endnu en bøde venter ejeren: Wellnesscenter er fire gange taget i at holde åbent

Jan Karnøe, Horsens Fjord, sten

play480 tons sten skal sikre et bedre vandmiljø i fjord

Anders Pedersen, bagergården Hinnerup

play Fordobling af salget: Østjyderne mæsker sig i fastelavnsboller som aldrig før

20210113-211942-A-1920x1280we

Ældste borgere prioriteres nu i vaccinekø - ansatte må vente