Jernring omkring Aarhus Midtby

Politiet vil ulmendende bandekonflikt til livs

Politiet er massivt til stede under rocker-retssag.

Østjyllands Politi tager ingen chancer og indfører endnu engang visitationszone i Aarhus Midtby.  Det skriver Århus Stiftstidende.

Det sker i et forsøg på at komme en ulmende bandekonflikt til livs, hvor både rockeraspiranter og indvandrerbander er på udkig efter hævn i forbindelse med en retssag i Vestre Landsret.

Her sidder Hells Angels-støtter fra rugekassen AK 81 på anklagebænken for grov vold i et jalousiopgør, hvor modparten har rod i bandemiljøet i Aarhus Vest.

Tidligere på måneden indførte politiet - for første gang i byens historie - visitationszone i gaderne omkring landsretten på Åboulevarden i det centrale Aarhus.

Tirsdag, onsdag og torsdag i næste uge gør ordensmagten det igen.

- Vi vurderer, at der på det pågældende tidspunkt er en forøget risiko for, at der bæres våben i området«, fortæller politidirektør Jørgen Ilum til Århus Stiftstidende.

Politiet afviser en egentlig krig mellem grupperingerne, men betegner forholdet som "anspændt". Samtidig bekræfter politiet, at det fredag 9. september lykkes at bremse et sammenstød mellem

de to grupper på Åboulevarden tæt ved landsretten.  I de tre døgn hvor visitationszonen er i effekt, kan politiet foretage stikprøvekontrol af personer, køretøjer og genstande.