Jalla, jalla! Kom nu

Aarhusiansk festival bygger bro mellem kulturer

02:01

1 af 2

Aarhus er kendt for NorthSide, Food Festival og Danmarks Grimmeste Festival.

Hvad mange måske ikke ved, er, at byen også har sin helt egen kulturelle festival med navnet Jalla.

Ordet jalla kommer fra arabisk og betyder "kom nu", og det er netop, hvad festivalen lægger op til: Folk skal samles.

Jalla-festivalen så dagens lys i maj 2010 i aktivitetscentret Globus 1 i Gellerupparken. Her forsøgte Aarhus-teateret Opgang2 Turnéteater at nå ud til børn og unge gennem sceneshows.

Siden er Jalla blevet til en fast tradition, som foregår to gange om året. En gang om året på Aarhus Teater og én gang i Gellerupparken

- Den bro, som Jalla Festival bygger mellem folk fra Gellerupparken og folk fra Aarhus by, er fyldt med respekt, siger Imad Kaawash, der er formand for Dansk Palæstinensisk Kulturhus.

Jalla-festivalerne danner rammen om et kulturel fællesskab, som byder på masser af dans, sang, teater. Her deltager aarhusianerne med forskellige etniske baggrunde - lige fra Mellemøsten til Libanon og Syrien:

- De er en del af vores samfund, men det er ikke særligt ofte, vi får lov til at opleve deres kulturelle baggrund, siger teaterdirektør Mick Gordon fra Aarhus Teater og fortsætter:

- Så én gang hvert år siger vi: Kom nu, kom ind. Derfor er vi stolte af at være vært for Jalla.

Næste gang Jalla-festivalen bliver afholdt er den 28. november 2014 på A-Toget, Scenen i Gellerup.

I videoen øverst på siden kan du se, hvordan en ældre kvinde blev sminket til at ligne en kvinde fra Mellemøsten i forbindelse med festivalen.

Hele programmet om Jalla-festivalen kan du se ved at klikke her.