Jacob Haugaard: Det er en fantastisk mand, der er gået bort

Jacob Haugaard kan knap finde ord for, hvor meget Evald Krog har betydet for ham. Her forsøger han.

Han har lige fået beskeden i telefonen. Evald Krog er død, 76 år gammel. Grundlæggeren af Muskelsvindfonden, manden bag Grøn Koncert og Jacob Haugaards nære personlige ven. 

- Jeg er ked af det. Rigtig ked af det. Jeg skal lige have lidt tid til at sørge over det her. Jeg er i sorg, siger entertaineren til TV2 ØSTJYLLAND. 

Evald Krog opfandt Jacob Haugaard som konferencier på Grøn Koncert, og det blev begyndelsen på et venskab, der varede frem til Evald Krog døde tirsdag. 

- Det er en kæmpe, der er faldet der. Han har betydet uendeligt meget for mig, siger han. 

Muskelsvindfondens grundlægger og mangeårige formand Evald Krog fik trods alvorlig muskelsvind et langt og begivenhedsrigt liv.

Ingen klynk

Evald Krog levede med muskelsvind hele sit liv. I 2016 fik han konstateret Alzheimers sygdom, men han brokkede sig aldrig. 

Jacob Haugaard har offentligt fortalt om sit misbrug af alkohol, og her brugte han sin ven som inspiration til at komme tilbage til livet.  

- Da jeg var længst ude, var han mit forbillede. 

- Han klynkede jo aldrig. Det er gennemgående for utroligt mange af de mennesker, jeg kender med muskelsvind. De kan ikke gå, de kan ingenting, og så lyder der ikke et klynk, siger Jacob Haugaard.

Stiftede organisation

Evald Krog stiftede i 1971 Muskelsvindfonden i protest mod, at der ikke blev gjort nok for at hjælpe mennesker med muskelsvind i Danmark. Han var også med til at stifte Grøn Koncert, der er blevet en kæmpe succes i hele Danmark. 

Overskuddet fra koncertturneen rundt i landet går til Muskelsvindfonden. 

Evald Krog døde tirsdag, 76 år gammel, oplyser Muskelsvindfonden.