Iværksætteri: Anne måtte sove i sin bil

Anne Lis Toft har startet firmaet RenRen

06:08

1 af 2

- Det er bare det fedeste. Det er lidt svært at forklare, for jeg har aldrig været så fattig i hele mit liv. Jeg ved ikke, hvordan jeg skal betale mine regninger, jeg har næsten ikke noget mad i mit køleskab, og hvis jeg lejer min bolig ud for at tjene nogle penge, så har jeg ikke noget sted at bo. Så hver gang jeg tjener nogle penge, så gør jeg mig selv hjemløs. Men det er bare det fedeste, jeg nogensinde har lavet.

Ordene kommer fra Anne Lis Toft, og de handler om hendes tilværelse som nystartet iværksætter i Aarhus, hvor hun har fundet en niche indenfor rengøring.

- Jeg har valgt at kalde det RenRen, fordi det ikke bare er rent, men dobbelt rent, siger Anne Lis Toft.

To barndoms-venners drøm går i opfyldelse

TV 2 | ØSTJYLLAND sætter i aften, lørdag, fokus på iværksættere. Det sker i et temaet Vilje, vovemod og iværksættere, der sendes på vores egen kanal klokken 19.40.

Hjælp til udlejere på AirBnb

Anne Lis Toft tilbyder en service til dem, der lejer deres boliger ud via Airbnb.

- Jeg er uddannet journalist, men har altid haft en forkærlighed for at gøre rent og for detaljer. Jeg er rigtig meget detaljenørd. Efterhånden som det her deleøkonomiske koncept med Airbnb kom frem kunne jeg se, at der er en fidus i at leje sin bolig ud, og at der er mange mennesker, der gerne vil leje deres bolig ud, siger Anne Lis Toft og fortsætter:

Flot pris til aarhusianske designere

- Men mange har en travl hverdag, og det er nemt nok at lave profilen, men lige pludselig har du en booking, og så skal der gøres rent, der skal sørges for at tingene er i orden, når gæsten kommer, og det har folk ikke rigtig tid til. Så tænkte jeg, at det kan jeg hjælpe med.

Måtte sove i sin bil

Hun beskriver sig selv som meget en pertentlig person, der har øje for detaljen. Og det er derfor, at hendes firma skiller sig ud fra andre rengøringsfirmaer.

Men det at kaste sig ud i tilværelsen som iværksætter har også været hårdt.

- Jeg har været så langt ude for gerne at ville tjene penge, fordi jeg gerne vil min virksomhed, at jeg i sommer, da det var forholdsvis varmt, og jeg stadig havde råd til at have en bil, lejede jeg min lejlighed ud, og så havde jeg ikke noget sted at bo. Så sov jeg i min bil ude ved Moesgaard. Så vil man det virkelig gerne, når man står op der om morgenen og har ligget på sådan et 20 år gammelt Nissan-sæde, og man er helt skæv i ryggen, siger Anne Lis Toft.

Hun er fortsat i opstartsfasen, men det begynder at røre på sig.

- Jeg er helt på opstartsfasen. I november havde jeg 17 bookinger, i december havde jeg 27 og i januar 31. Så det går fremad, men der skal mange, mange flere til, før det er noget, hvor jeg klan sætte mig ned og ikke bekymre mig over næste regning. For det gør jeg lige nu, siger Anne Lis Toft.

I videoen øverst på siden kan du se meget mere om Anne Lis Toft og hendes firma RenRen. Lørdag aften kan du fra kl. 19.40 på TV 2 | ØSTJYLLAND se temaet "Vilje, vovemod og iværksættere". Du kan også se temaet her på tv2oj.dk.