Islam i første klasse

Underviser i islam selvom der står kristendom på læseplan

Mange skolebørn lærer religioner som islam at kende helt fra de små klasser.

For en række skoler, som Morgenavisen Jyllands-Posten har talt med, siger nemlig, at de introducerer eleverne for andre religioner - særligt islam - allerede fra 1. klasse.

Ifølge læseplanen for faget kristendom skal børnene ellers kun lære om kristendom til og med 6. klasse.

- Det handler ikke om at lefle for børn med en anden tro end kristendommen, siger skoleleder Rani Hørlyck fra Søndervangskolen i Aarhus:

- Vi tager udgangspunkt i det enkelte barn, og vi har 80 procent børn med muslimsk baggrund. De er begejstrede for, at de kan bruge deres egne erfaringer i faget kristendom, siger hun til Jyllands-Posten.

Minister: I orden at undervise i andre religioner
Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) synes,
det er i orden, at Søndervangskolen og andre danske folkeskoler inddrager andre religioner end kristendom i undervisningen i de små klasser.

Lærerne skal dog fortsat leve op til læseplanen, hvilket betyder, at de små elever skal lære salmer og fortællinger fra Bibelen at kende, siger ministeren ifølge Jyllands-Posten.

Det er dog ikke alle skoler, der mener, at elever skal lære om
islam allerede i 1. klasse. Det gælder for eksempel Ellekærskolen i Aarhus:

- For os er det vigtigt at holde fast i, at vi er en almindelig dansk folkeskole. Vi er ikke en særlig skole for muslimske børn i Bispehaven (boligområde i Aarhus, red.), siger skolens pædagogiske leder, Christian Wibe, til Jyllands-Posten.