Iskold genåbning: Skoleelever undervises i skøjtehal

Katrinebjergskolen i Aarhus har ikke plads til 4. og 5. klasserne på skolen, men i sidste time fandt de en ny løsning.

Liva Hansen og hendes kammerater på Katrinebjergskolen i Aarhus undervises lige nu i lidt alternative rammer.

Normalt er det fuldskæggede ishockeyspillere og akrobatiske skøjteprinsesser, der boltrer sig i Aarhus Skøjtehal på Göteborg Allé.

Men lyden af skøjter er for tiden skiftet ud med blyanter og madpakker. 

Det er 4.- og 5. klasseeleverne fra Katrinebjergskolen i Aarhus, der grundet pladsmangel på skolen har fået nye lokaler i disse coronatider.  

- Vi haft telte med i overvejelserne, men det var i sidste ende lidt svært at tænke undervisning i sådanne rammer. Så at skøjtehallen kunne lade sig gøre er en meget bedre løsning, siger Krestine Aaen, Pædagogisk Leder på Katrinebjergskolen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Pædagogisk Leder på Katrinebjergskolen, Krestine Aaen, er godt tilfreds med løsningen for 4.- og 5. klasseeleverne.

Både elever og lærere er tilfredse med løsningen, selvom de mange nye retningslinjer i forbindelse med smittefaren kan være svære at forholde sig til for eleverne.

- Man kan godt holde afstand, men det er også lidt svært, når man ikke er vant til det, siger Liva Hansen, 5. klasse på Katrinebjergskolen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Passagerer vender tilbage: Molslinjen fordobler færgekapacitet

Uvante rammer (for nogen)

Selvom det er en lidt speciel situation, at eleverne nu skal undervises i en skøjtehal, så er det faktisk for flere af eleverne ikke helt så uvante rammer at være i.

- Jeg plejer at gå til håndbold her, men jeg har ikke været her i en måned, så det er ret fedt at være tilbage nu, siger Ida Winther Mustonen, 5. klasse på Katrinebjergskolen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Bertil Gade Tannebek skøjter i sin fritid også rundt i den skøjtehal, hvor han lige nu modtager undervisning. For selvom fuldskægget ikke helt er vokset frem endnu, spiller han nemlig ishockey i Aarhus Skøjtehal.

Også for Bertil Gade Tannebek er de nye undervisningsrammer ikke helt så uvante, som de nok er for de fleste.

- Jeg går til ishockey her, så jeg ville egentlig helst have været ude på isen. Det er lidt irriterende, siger Bertil Gade Tannebek, 5. klasse på Katrinebjergskolen til TV2 ØSTJYLLAND.

Lige nu er der ikke is på skøjtebanen i hallen. 

Læs også 'Operation Hubris': Narkosmugler i millionklassen får 13 års fængsel

Positiv start

Lærer på Katrinebjergskole, Jesper Plougmann, mener, at undervisningen er gået fint.

Udover skøjtehallen bruger de også den nærliggende natur meget.

- Under hele perioden er det lykkedes os at følge pensum og nå det vi skulle. Hvor vi ellers ville have siddet og lave matematikopgaver i et hæfte, så går vi i stedet bare ud i skoven eller sidder her i skøjtehallen, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

01:49

VIDEO: Se indslaget fra Aarhus Skøjtehal, hvor 4. - og 5. klasseelever fra Katrinebjergskolen lige nu undervises.

Luk video

Også eleverne selv kan bekræfte, at genåbningen har været en succes, selvom det godt kan mærkes, at den almindelige hverdag ikke helt er tilbage.

- Altså, det er mærkeligt, men det er også sjovt på den gode måde, fordi man får lov at være mere udenfor, nu hvor det er så godt vejr, siger Ida Winther Mustonen.

I bund og grund synes de fleste bare, at det er rart at kunne se de savnede klassekammerater igen.

- Det er lidt underligt, fordi man har været derhjemme i en måned, men det er også rart at komme tilbage og se sine klassekammerater, siger Liva Hansen.

Læs også Dyreparker udskyder alligevel åbning: - Det er dybt frustrerende