Ironman testede formen

Henrik Hylde dystede i dag mod nogle af Europas sejeste jernmænd i Challenge Fuerteventura

Henrik Hyldelund fra Aarhus deltog i dag, lørdag, i den legendariske challenge Fuerteventura blandt 300 deltagere, hvor nogle af de bedste triatleter fra Europa deltog.

- Jeg glæder mig, det bliver spændende, fortalte han inden startskuddet i en meddelelse til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Henrik Hyldegård sluttede på en samlet syvende plads, og selvom forventningerne inden løbet var store, var det ikke skuffelse, der prægede lejren på Fuerteventura, efter han havde krydset målstregen.

- Målet var ikke, at Henrik skulle toppe nu. Vi har store forventninger til Ironman i København senere på året, og man kan ikke holde topformen så længe. Det her var en god test, siger agent Søren Stoklund til TV 2 | ØSTJYLLAND på en telefonforbindelse fra den canariske ø.

Men Henrik Hyldegaard har tidligere indtaget pladser på podiet. Han vandt nemlig Ironman Copenhagen i 2014, og i 2013 blev han nummer to.

Se: Marianne løber med en stok

- Han er ikke helt tilfreds med i dag. Han kan ikke glad for at tabe. Men nu er han motiveret for træningen op til de næste stævner, så på den måde er det jo meget godt, siger Søren Stokholm.

Kærligheden til triatlon startede med et maraton tilbage i 2010, hvor Henrik Hyldegaard havde talt med sin studiegruppe om at deltage ved Copenhagen Marathon. De mente det var for stor en mundfuld, indtil en fyr på 150 kilo fortalte, at hun skulle løbe Hamborg Marathon. Gruppen mente, at så kunne de også løbe maraton.

Siden har han været bidt af stemningen.

Triatlon er sammensat sportsgren, der består af 3,8 kilometer svømning, 180 kilometer cykling og til sidst et maratonløb på godt 42 kilometer.