Inviterer til folkemøde

Røde Kors vil afholde humanitært folkemøde i Aarhus

Det personlige møde og engagement er afgørende for, at integration af de flygtninge og indvandrere, der kommer til Danmark, bliver vellykket. Derfor arrangerer Røde Kors nu fire humanitære folkemøder, hvoraf det ene er i Aarhus.

Det siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors.

For at bryde hvad han opfatter som en negativ cirkel, har Røde Kors taget initiativ til fire folkemøder, der skal være et led i en folkelig bevægelse, som skal engagere danskerne i flygtningestrømmen.

- I Røde Kors vil vi gerne genskabe kontakten og samtalen med vores folkemøder her i foråret, siger Anders Ladekarl.

En ny befolkningsundersøgelse viser nemlig, at syv ud af 10 danskere næsten ingen kontakt har med flygtninge og indvandrere i dag, og det ønsker vi heller ikke at få.

I 2001 ønskede en tredjedel af danskerne tættere kontakt, mens det i dag kun er hver femte.

Undersøgelse er lavet af Voxmeter for Røde Kors.

Generelt har vi langt mindre kontakt med flygtninge og indvandrere, end vi havde i begyndelsen af årtusindet.

Se: Stor mangel på flygtningeboliger

I 2001 havde hver tredje af os tæt personlig kontakt med flygtninge og indvandrere. I dag er det kun godt hver femte af os, der har det samme.

- Der er alt for meget fokus på de negative konsekvenser af flygtningestrømmen og for lidt på det enkelte flygtende menneske. Det er ret tankevækkende, at vi mødes mindre, i takt med at tonen i indvandrerdebatten er blevet mere hård, siger han

- Alle vores undersøgelser viser, at når man tager en, der ikke kender Danmark, i hånden, så lykkes integrationen meget, meget bedre, end hvis man befinder sig i ghettoer eller sammen med folk, som ikke kender samfundet.

Befolkningsundersøgelsen viser også, at det kun er hver femte dansker, der ønsker, at deres kommune skal modtage flere flygtninge, mens fire ud af 10 i befolkningen ikke ønsker det.

- I Røde Kors tager vi ikke stilling til, hvor mange flygtninge der skal komme hertil. Men sandsynligheden for, at der kommer flere, er stor på grund af det enorme antal flygtninge i verden lige nu, siger Anders Ladekarl og fortsætter:

- Den eneste chance, vi har for at håndtere den udfordring, er, at vi begynder at tale mere sammen. Derfor håber jeg også, at virkelig mange vil dukke op til vores folkemøder.

Om folkemøderne:

Sammen med flygtninge, frivillige og eksperter fra alle dele af landet vil Røde Kors på de humanitære folkemøder diskutere udfordringer og skabe nye initiativer til gavn for flygtninge.

* Målet med folkemødet er en bred dialog, der skal give inspiration til nye løsninger og anbefalinger til, hvordan vi håndterer den globale flygtningekrise i Danmark.

* Røde Kors mener, at vi sammen skal skabe løsninger på de humanitære konsekvenser af den globale flygtningekrise - også i Danmark. Derfor inviterer organisationen til humanitære folkemøder i Sønderborg, Aarhus, Aalborg og Rønne.

* Flere end 50 millioner mennesker er på flugt. Flere tusinde af disse mennesker søger tilflugt i Danmark.

Kilder: Røde Kors

20200204-233208-L-1920x899we

Kunder raser: Har ikke fået penge retur for aflyst koncert

lystrup spejdergruppe

play Slut med online-møder: Nu glæder de sig til sammenhold og lugten af røg

vaccinekaos

play Lise kan ikke finde en ledig vaccinationstid: - Det er simpelthen at gøre grin med os

IMG_3125

play Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud på rockeradresser

Morten Østergaard

Morten Østergaard genopstiller ikke ved næste valg

Mia Brøgger

Ny overraskelse en gang i måneden: Mia er en af de første tilmeldte