Investerer i klimatilpasning

Aarhus Vand forbereder sig på, at der i fremtiden vil komme flere skybrud

02:42

1 af 2

Klimaforandringerne betyder mere regn og flere skybrud, og i Aarhus er myndighederne i fuld gang med at sikre sig mod oversvømmelser i fremtiden.

- Vi forventer, at der i hvert fald kommer 50 procent mere vand, end der gør i dag, siger Vibeke Wulf Bundesen, der er projektchef for Aarhus Vand.

Derfor har det kommunalt ejede selskab Aarhus Vand taget kampen op mod vandmasserne. Netop nu er de i færd med at færdiggøre en gigantisk underjordisk tunnel, som skal transportere regn og spildevand væk fra midtbyen.

Se: Kæmpe tunnel står færdig

- Vi har arbejdet på den her tunnel i cirka et halvt år. Det er et projekt, som har stået på vores ønskeliste i lang tid, siger Vibeke Wulf Bundesen.

I løbet af ti år fra 2010 til 2020 bruger Aarhus Vand 1,4 milliarder på klimatilpasninger og forbedringer af vandkvaliteten. Penge der er ifølge rådmanden er givet godt ud.

- For mig at se, er det en meget god chance for byen. For når vi bygger nye kvarterer i byen, og det gør vi jo en del i øjeblikket, så får vi mulighed for at lave vandløb og vådområder, som er blå, når det regner meget, og som er grønne, når det er længe siden, det har regnet, siger

teknik- og miljørådmand Kristian Würtz (S).

Hør mere om planerne i TV-indslaget øverst på siden.