Instruktør påkørt ved Gellerup

AGF Svømning nedlægger alle svømmehold

04:06

1 af 2

Svømmeklubben AGF Svømning har valgt at stoppe alle sine aktiviteter i Gellerupbadet. Det sker efter en af klubbens svømmeinstruktører blev påkørt i mandags.

Påkørslen skete mens instruktøren sad i sin bil på parkeringspladsen ved svømmebadet. Her kørte en bil ind i ham med så høj fart, at bilens airbag blev udløst.

- Der har været flere småepisoder med tyveri fra biler, truende adfærd og folk, der ikke er trygge ved at komme derude. Det har været småtterier. Nu har der så været den her sag, hvor en instruktør bliver påkørt, og det gør, at vi siger, vi synes ikke, at det er trygt at sende vores folk derud, siger formand for AGF Svømning, John Kornmaaler, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: AGF tilbage i Gellerup

Det er ikke første gang, svømmeklubben vælger at trække sine aktiviteter fra Gellerupbadet efter chikane af medarbejdere. I april sidste år nedlagde klubben samtlige svømmehold med øjeblikkelig virkning, efter to svømmeinstruktører blev truet med vold af en gruppe på cirka 25 unge.

- Efter den episode blev vi faktisk stillet videoovervågning i udsigt. Jeg kan så forstå på politiet, at det har været til afstemning i beboerforeningen derude, og det er så blevet nedstemt, siger John Kornmaaler.

- Nu skal vi have et møde med kommunen og formentlig også med Brabrand Boligforening, og der vil vi selvfølgelig lægge pres på for at der kommer videoovervågning.

Og netop videoovervågning er, ifølge formanden, hvad der skal til, for at der igen bliver svømmeundervisning i Gellerupbadet.

- Som situationen er lige nu, så synes vi ikke, at vi kan forsvare, at sende vores folk derud. Vi tror på, at hvis det her skal have en fremtid, så skal der noget effektiv videoovervågning til.

Se mere om sagen i tv-indslaget øverst i artiklen.