Inspireret i New York

Frederik Kløve Jacobsen præsenterede lørdag sine malerier for sponsorerne

01:48

1 af 2

Lørdag løftede aarhusianske Frederik Kløve Jacobsen sløret for en række kunstværker, som han har lavet i forbindelse med en seks måneder lang studietur til New York.

- Nu er det ikke noget nyt i, at en kunstner tager til New York, siger Frederik Kløve Jacobsen.

Men der er noget nyt i den måde, som studieturen er kommet i stand på.

23 kunstinteresserede sponsorer har nemlig hver betalt 20.000 kroner, så kunstneren kunne tage til New York og male, og lørdag blev malerierne så præsenteret for sponsorerne.

Se. Køber kunst der ikke eksisterer

- Vi vidste jo godt, hvilken stil han laver, det der så har været spændende er hvilken inspiration, han kommer hjem med, og hvad han så maler, siger direktør Esben Kjeldsen fra Aarhus.

Turen til New York har sat gang i Frederik Kløve Jacobsens tanker, og det var tiltrængt. Maleren var ved at gå en smule i stå, men nu er der atter farver på paletten og skub i tankerne.

- Nu har jeg en udstilling i Aalborg til september, og allerede nu kan jeg godt mærke, at nogle af de ting, jeg er begyndt at tænke på til den, har taget en anden drejning, og det er godt. Det føles som om, at jeg nu er på vej igen, siger Frederik Kløve Jacobsen.

Interesserede kan se Frederik Kløve Jacobsens malerier i morgen, søndag, i Stiften Lounge i Frederiksgade i Aarhus, inden malerierne kommer hjem til deres ejere.

Du kan se mere om turen til New York og høre om oplevelserne bag malerierne i tv-indslaget øverst på siden.