Insekter og rislende vandløb skaber glæde på plejehjem

Haverne på plejehjemmene i Aarhus udnyttes til et rigere dyreliv – til gavn for beboere, insekter og dyr

Masser af plads til insekter, frøer og fugleliv skal skabe liv og livsglæde på plejehjemmene i Aarhus.

I samarbejde med Naturhistorisk Museum og Buus Anlægsgartner har fire plejehjem i Aarhus fået anlagt vandhuller til gavn for beboerne og ikke mindst den vilde natur i byen.

quote Det er dejligt, at vi har det her lille åndehul. Jeg er virkelig glad for at sidde herude og lytte til vandet, der klukker.

Elin Alise Frederiksen, beboer

Det er det kommunale projekt Plant Liv i Sundhed og Omsorg, der arbejder med at skabe liv og livsglæde på plejehjemmene i Aarhus, der har formidlet det såkaldte ”Wild Aarhus”-projekt til plejehjemmene.

Her var man hurtig til at takke ja til at få forskønnet deres haver med rislende vandløb, svævende guldsmede og kvækkende frøer, som kunne bringe glæde til beboerne. 

- Det er dejligt, at vi har det her lille åndehul. Jeg er virkelig glad for at sidde herude og lytte til vandet, der klukker. Jeg tager tit min kaffekop med herud – jeg er ikke ret meget for at være inde, hvis der er mulighed for at komme ud, siger beboer Elin Alise Frederiksen.

Livskvalitet og forbedret dyreliv

Forstander Pernille Scherling Frisch er enig og mener at initiativet har gjort gårdhaven skønnere at se på.

- Det er så meget liv omkring med insekterne og fugle, der kommer og bader – alt det synes beboerne er spændende. Dyrelivet havde jeg slet ikke tænkt over på forhånd, men tanken om at vi er med til at skabe en diversitet i naturen er ren win win, siger Pernille Scherling Frisch. 

Et andet projekt i Aarhus kaldet ’Havevenner’ giver ældre muligheden for at komme i haven og nyde naturen, selvom de ikke længere selv ejer en.

Vandhullerne er en del af projektet ”Wild Aarhus”, der fokuserer på af få flere vandhuller i byen og er finansieret af Puljen for Grønne Ildsjæle og Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune og skabt i samarbejde med Buus Anlægsgartner A/S.

Tag med på guidet tur

 

Grenaa-Anholt Færgefart

Anholtfærgen frigiver flere billetter

20210301-122956-L-1920x1279we

Den ventede smitteeksplosion er udeblevet, så hvorfor åbner vi ikke mere?

Rosa Lykke Yde

Kvindernes kampdag: Børnepasning skal få flere kvinder i byrådet

17A72062-1157-4131-9F02-8C9C846B39D5

Efter ulykke: Amfetamin og 100 km/t gennem Silkeborg - mand fængslet for vanvidskørsel

Børnehaver på hjul

play Børnehaver på hjul skal afhjælpe pladsmangel

kirkens korshær genbrug

Forrygende genåbning for genbrugsbutikker, men: - Vi kommer ikke til at indhente tab