Inger Støjberg vil ikke have svømning kun for kvinder

Udlændinge- og integrationsministeren blander sig i debatten om kvindesvømning i Aarhus

02:18

Skal kvinder have lov til at svømme alene uden mænds tilstedeværelse? Det spørgsmål har de seneste par måneder delt vandene i Aarhus Byråd.

Hvis man derimod spørger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), som mandag gæstede Østjylland, er meldingen klar: Nej tak til kvindesvømning! 

- Der er ikke ligestilling, hvis man skal svømme bag nedrullede gardiner, siger hun i et interview med TV 2 | ØSTJYLLAND. 

Læs også Aarhus udskyder sag om forbud mod kønsopdelt svømning

Ministeren blander sig dermed i den ophedede debat, som er blevet aktuel efter, at det er kommet frem, at svømmehallen Gellerupbadet i Brabrand har et ugentligt hold med kønsopdelt svømning, hvor kun kvinder har lov til at deltage. Et tilbud, som blandt andet flere muslimske kvinder benytter sig af.

Ligestilling frem for svømning

Tirsdag skal kulturudvalget i Aarhus Kommune behandle forslaget om at forbyde kønsopdelt svømning. Et forslag, som Inger Støjberg er fortaler for. 

Læs også Kæmper for at bevare kønsopdelt svømning

Hun mener, at debatten i bund og grund handler om ligestilling og sammenligner det med en ligeså vigtig kamp, som den om ytringsfriheden: 

- Det, at man dyrker idræt sammen og at der er fuldstændig ligestilling mellem kønnene i Danmark, er så grundlæggende en værdi, som jeg mener, man ikke kan give ind på, fortæller Inger Støjberg.

Hvis konsekvensen af et forbud bliver, at færre kvinder vil svømme, er der ikke noget at gøre ved det, mener ministeren. Ligestillingen er vigtigere end svømning, konkluderer hun.

Du kan se hele interviewet med Inger Støjberg i videoen øverst i artiklen.

02:17

VIDEO: Få et indblik i debatten om kvindesvømning i Aarhus. 

Luk video