Ingen toiletter i nye letbane-tog

For få brugere og for stor miljøbelastning, lyder forklaringen fra ledelsen

Passagerer, der i fremtiden skal rejse med Aarhus Letbane, skal forberede sig på at tisse af inden afrejse.

Der vil nemlig ikke blive installeret toiletter i de nye tog, der skal køre på den 110 kilometer lange strækning mellem Odder og Grenaa.

Det skriver Århus Stiftstidende i dag.

Direktør for Aarhus Letbane, Claus Rehfeld Moshøj, fortæller til TV 2 | ØSTJYLLAND, at beslutningen er blevet truffet, fordi der er for få passagerer, der i dag benytter sig af toiletterne på den nuværende Aarhus Nærbane.

En analyse har vist, at toiletterne i togene kun bliver brugt fem gange om dagen:

- Vi regnede ud, at toiletbesøg ville koste omkring 100 kroner pr. besøg. Det, synes vi måske, var en lidt voldsom måde at bruge skatteborgernes penge på for fem tissetrængende kunder om dagen, siger Claus Rehfeld Moshøj.

Det ville ifølge letbane-direktøren koste 10 millioner kroner at installere toiletter i togene og yderligere en til to millioner kroner om året i driftsomkostninger.

Analysen pegede desuden på, at toiletterne vil øge hver enkelt togs vægt med et ekstra ton, og det vil være en 'uforsvarlig' miljøbelastning, forklarer Claus Rehfeld Moshøj.

Aarhus Letbane vil blive betjent af to forskellige typer tog - Tango og Variobahn. Tango-togene vil primært køre på strækningen Odder til Grenaa, mens Variobahn kører på den kortere tur mellem Aarhus og Lystrup.