Ingen tog til Viby de næste uger

Togbusser giver længere rejsetid

I den kommende periode er det slut med tog fra Viby Station i Aarhus. I styedet bliver der sat togbusser ind.

Denne midlertidige ordning gælder dog kun fra i dag, tirsdag, og frem til den 19. juli.

- Forklaringen på ændringerne er, at Banedanmark har ønsket at opnå en mere robust trafikafvikling i Østjylland. Banedanmark har derfor opfordret DSB og Arriva til at betjene Viby Jylland med busser, skriver DSB i en pressemeddelelse.

Og det betyder, at rejsetiden bliver længere for passagererne, der benytter stationen i Viby.

Togbusserne kører fra Aarhus og Viby i den afgangstid, som toget skulle have kørt i. Men da bussen er længere om turen end toget, betyder det, at man kommer senere frem - op til 30 minutter.

Skal du rejse mellem Viby og Skanderborg, skal du med togbus via Aarhus. Du skal derfor regne med en forlænget rejsetid på denne tur på op til en time, oplyser DSB.

InterCity- og InterCityLyn-togene har ekstraordinært standset i Viby siden den 28. juni, hvor et stort sporarbejde på Aarhus H gik i gang. Under sporarbejdet har der kun været plads til at køre InterCity- og InterCityLyn-togene i Østjylland, og det har derfor ikke været muligt at betjene Viby med regionaltog som normalt.

I perioden fra den 20. til den 28. juli standser InterCity- og InterCityLyn-togene igen ekstraordinært ved Viby Jylland.