Ingen sigtelser efter første aften med skærpede regler for soundbokse

Torsdag var første aften med skærpede regler for soundbokse. Musikken skal nu slukkes klokken 20.00 alle ugens dage i Botanisk Have og Skanseparken i Aarhus. Østjyllands Politi melder om en rolig aften.

Det gode vejr havde tiltrukket mange unge mennesker til Botanisk Have og Skanseparken i Aarhus torsdag aften. Men klokken 20.00 skulle al musik fra de store højtalere - soundbokse - slukkes på grund af et forbud, der trådte i kraft torsdag.

- Der har hverken været nogle sigtelser eller beslaglæggelser af soundbokse, så det ser umiddelbart ud til, at det er gået rigtig godt. Så det er da glædeligt, siger chefpolitiinspektør ved Østjyllands Politi, Klaus Arboe Rasmussen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Torsdag aften og natten til fredag har Østjyllands Politi i alt modtaget 22 anmeldelser om musik til ulempe - ni på offentlige områder og 13 på privat grund. Én af anmeldelserne var fra Botanisk Have, men den kom ind allerede lidt i 18.

- Vi var til stede både i Botanisk Have og Skanseparken i timerne op til, at musikken skulle slukkes. Der har vi været i dialog med en stor del unge mennesker, så de blev gjort bekendt med forbuddet og konsekvenserne, siger Klaus Arboe Rasmussen.

- Det tyder på, at vores forebyggende dialog har virket her den første aften. Det er endnu for tidligt at sige, om forbuddet hjælper på de mange anmeldelser om musik til ulempe.

Der er i øjeblikket forbud mod at spille høj musik efter kl. 20 i Botanisk Have og Skanseparken i Aarhus.
Der er i øjeblikket forbud mod at spille høj musik efter kl. 20 i Botanisk Have og Skanseparken i Aarhus.

Bryder man reglerne om musik i parkerne, risikerer man at få en bøde på 1000 kroner af politiet.

På grund af det gode vejr fredag forventer Østjyllands Politi, at der igen i aften vil være mange glade mennesker i de to parker.

- Vi vil være til stede begge steder, og vi vil fortsætte med at prioritere den forebyggende dialog, siger Klaus Arboe Rasmussen.

Strammere regler end først antaget

Allerede i sidste uge meldte kommunen ud, at man var ved at lave støjregler i de to parker i samarbejde med Østjyllands Politi.

Her var meldingen dog, at anlæggene skulle slukkes senest kl. 20.00 på hverdage samt søn- og helligdage, men at man om fredagen og lørdagen kunne holde anlæggene varme til klokken 22.00.

Nu er det i stedet endt med, at musikken skal slukkes klokken 20.00 alle dage.

Klaus Arboe Rasmussen glæder sig over en god første aften med skærpede restriktioner for soundbokse.
Klaus Arboe Rasmussen glæder sig over en god første aften med skærpede restriktioner for soundbokse. Foto: Jesper Brinck


coronapas

Så blev det 1. august: Disse restriktioner udfases

Der er lagt op til nogle rigtigt varme dage den kommende uge. Saksild Strand

Juli ender betydeligt varmere end normalt

60_percent

play Østjysk ulveforsker begejstret: Tre ulvehvalpe født

Badesø Knudssø

Badning frarådes: Lort fundet i badevandet

skak

International turnering i Aarhus: - Det betyder meget at komme i gang igen

20_percent

play Ekspert om massive mågeplager: En krig, der ikke kan vindes

Dagens mest læste