Ingen ledige værelser til studerende

Rekordoptag på uddannelser betyder, at unge ikke kan finde en studiebolig.

Kollegier og studieboliger i Århus er blevet revet væk denne sommer, og det kan mærkes. Blandt andre hos 20-årige Iben Damgaard fra Hornslet.

Hun har over de seneste syv måneder sendt over 100 ansøgninger i sin jagt på en egnet studiebolig. Hun bor hos sine forældre og om få dage skal hun begynde på HF i Århus. Sammen med hundredvis af andre unge leder hun lige nu efter en studiebolig i byen.

De videregående uddannelser i blandt andet Århus har i år optaget 12 procent flere studerende end sidste år, og det betyder et gigantisk pres på efterspørgslen efter studieboliger.

Dobbelt så mange som sidste år søger lige nu en studiebolig og det betyder, at Kollegiekontoret i Århus må melde pas. De udlejer 8.500 boliger og alt er optaget. Det er især postnummer 8000 Århus C, der er populært hos de unge: Det er tæt på cafér og byliv.

Men vil man gøre sig forhåbninger om en studiebolig i Århus, er det ikke gåafstand til Åboulevarden man skal stræbe efter. Jo længere fra centrum, man søger, jo lettere er det at finde en bolig, lyder rådet fra Kollegiekontoret.