Ingen kristen jul i Egå: Skole har intet med religion at gøre

På Egå Gymnasium er religion og skole skarpt adskilt

På Egå Gymnasium nær Aarhus er der total adskillelse af skole og religion. Og det gælder alle religioner.

- Selvfølgelig må folk tro på, hvad de vil, men vi synes ikke, det er en gymnasieskoles opgave at åbne op for religionsdyrkelse på skolen. Vi har en undervisningsform, der bygger på en videnskabelig tilgang til tingene, og det har ikke noget med religion at gøre, siger rektor Eigil Dixen.

Derfor fortæller han også, at en kristen højtid som de fleste kender, nemlig julen, ikke er noget, man markerer på Egå Gymnasium. I hvert fald ikke med julesalmer og deslige. 

- Vi holder en hyggelig juleafslutning, men det er ikke med kristent indhold, siger han.

Debatten er opstået i kølvandet på Langkær Gymnasiums beslutning om at opdele klasser efter etnicitet, og det er ikke alle elever på Egå Gymnasium, der synes, det er en god idé at sløjfe muligheden for religionsdyrkelse helt.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at vi ikke kan fejre og samles om vores kristne kulturgrundlag, specielt her på Egå Gymnasium, hvor langt flere af os er etnisk danske og føler et stærkt tilhørsforhold til dansk kultur og julen specielt, så det synes jeg er ærgerligt, siger Tobias Hyldahl, der går i 2.g på Egå Gymnasium. 

Også Saharodin Malekzai, der også er elev på skolen, synes at det er problematisk.

- Jeg er selv muslim, men jeg beder ikke på skolen. Men hvis jeg havde lyst til at gøre det, synes jeg, at jeg skulle have ret til det.

Se hele indslaget i videoen øverst i artiklen.