Ingen garantier om E45

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil ikke garanterer, at E45 i Østjylland udvides

04:38

1 af 2

Helle Thorning-Schmidt skød fredag valgkampen i gang i Østjylland, da hun fremlagde Socialdemokraternes valggrundlag i Musikhuset Aarhus.

Valggrundlaget indeholdt ikke visioner for E45, men statsministeren fortalte, at regeringen er opmærksomme på de trafikale udfordringer på motorvejen.

- Jeg tror, at der er mange steder i landet, hvor vi har brug for at kigge på vores motorveje, og det er også derfor, at transportministeren (Magnus Heunicke (S), red) har sagt meget klart, at det er et af de projekter, vi kigger på, siger Helle Thorning-Schmidt.

Fredag har Business Region Aarhus' Mobilitetskommission fremlagt sin rapport om trængselsproblemerne på E45, og rapporten dokumenterer, at der er behov for en udvidelse af E45 i Østjylland.

Se: Rapport: Behov for E45-udvidelse

Helle Thorning-Schmidts opmærksomheden er rettet mod E45, men statsministeren vil ikke komme med nogen garantier.

- Jeg kommer ikke med løfter om motorvejsudvidelser, men som transportministeren har sagt, så er det et af de projekter, vi kigger på, siger Helle Thorning-Schmidt.

Efter præsentationen i Musikhuset var hun rundt i de aarhusianske gader for at møde vælgerne.

Du kan se mere om Helle Thorning-Schmidts besøg i Aarhus i tv-indslaget øverst på siden, hvor også Roger Buch, kommunalforsker ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, fortæller om betydningen af lokale temaer i valgkampen.